kinowar.com

«Мами видихають»: у грудні на заході країни пройде серія безкоштовних заходів для внутрішньо переміщених осіб з дітьми

 22.11.2022  Новини

Головна мета проєкту – дати можливість мамам «видихнути» та знайти час на себе, поки їхні діти будуть навчатися створювати мультфільми.

фестиваль для мам

Станом на вересень в Україні нараховується близько 7 мільйонів внутрішньо переміщених осіб, більшість з яких – жінки з дітьми, які проживають у західних регіонах України. Після травматичного досвіду життя на окупованих територіях та бомбардувань прифронтових міст, на них чекає нове коло труднощів пов’язаних з адаптацією на новому місці. В такій ситуації і мама, і дитина потребують особливої психологічної підтримки. До того ж, кожній мамі критично необхідним є час коли вона може сфокусуватися на власних потребах, замість того, щоби доглядати дитину.  

«Я також мама, що була вимушена покинути своє місто заради безпеки дитини, тож знаю про цю проблему зсередини, –  Анастасія Верлінська, авторка проєкту «Мами видихають» та директорка анімаційного фестивалю LINOLEUM. – Ми дуже раді, що в Goethe-Institut підтримали нашу ініціативу допомогти тим жінкам, хто допомоги дуже потребує, проте не може її знайти у чужому місті серед незнайомих людей. А досвід цьогорічного фестивалю LINOLEUM підказав, як можна зробити це максимально ефективно та корисно ще й для дітей».

Проєкт ставить перед собою дві цілі – вивільнити час для відпочинку матері, та сприяти емоційному відновленню та розвитку дитини. Організатори підготували дводенну програму, що пройде в трьох містах України:

Луцьк, 3-4 грудня

Чернівці, 8-9 грудня

Ужгород, 17-18 грудня

У перший день на учасників чекає великий анімаційний показ, що складатиметься з короткометражних фільмів, відібраних спеціально для вікових груп 7-9 та 10-12 років. Глядачі побачать українські та іноземні фільми, які брали участь в анімаційному фестивалі LINOLEUM протягом останніх трьох років. 

Після показу діти візьмуть участь у майстер-класі, під час якого вони навчаться створювати пластилінову стоп-моушн анімацію за допомогою мобільного телефону. Спочатку кожна дитина створить свій персональний пластиліновий портрет супергероя та реалізує в ньому власні приховані амбіції та бажання. А за допомогою анімації куратори проєкту допоможуть його оживити. 

Другий день також розпочнеться з показу анімаційних фільмів. Після показу на дітей чекає  сеанс з арттерапії, під час якої кожен зможе спробувати себе в ролі режисера, оператора, дослідника та оповідача. Куратори допоможуть вивільнити дитячі уявлення про світ та втілити їх в життя в анімаційному форматі. Досвід створення таких мультфільмів розширює можливості дитини виражати найскладніші почуття та допомагає у відновленні після травми.
Кількість місць на майстер-клас та сеанс з арттерапії є обмеженою, для участі необхідно пройти онлайн-реєстрацію.

Всі подробиці, детальний розклад та форму для реєстрації чекайте на офіційних сторінках організатора події у соціальних мережах:

FACEBOOK
INSTAGRAM

Важливо!

  • кожна дитина може взяти участь лише в одній події – або показ + майстер-клас у перший день, або показ + арттерапія у другий (аби дати можливість якомога більшій кількості людей долучитися до проєкту);
  • присутність батьків під час показу анімації обов’язкова;
  • присутність батьків під час майстер-класу / арттерапії НЕ потрібна;
  • орієнтовна тривалість показу – 1 година;
  • орієнтовна тривалість майстер-класу / арттерапії – 6 годин;
  • під час майстер-класу / арттерапії для дітей передбачена перерва на обід;
  • майстер-класи з анімації та арттерапії пройдуть лише для дітей зі статусом ВПО;
  • покази анімації доступні всім бажаючим;
  • участь у всіх активностях безкоштовна.

Довідка. Фінансування проєкту «Мами видихають!» здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM — найбільший показ авторської анімації в Україні. Фестиваль складається з конкурсних програм, серії майстер-класів та лекцій від професіоналів індустрії, показів експериментальної анімації та відеоарту, тематичних позаконкурсних скринінгів та дитячої програми. Наша ціль — промотування незалежної анімації та створення сприятливих умов для розвитку анімаційної та суміжних індустрій в Україні.

Читайте також:

Мультфільми українською для маленьких дітей на YouTube

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.