kinowar.com

Мати бійця «Азовсталі» вийшла на червону доріжку Венеційського кінофестивалю

На 79-му Венеційському кінофестивалі відбулася прем’єра українського фільму «Люксембург, Люксембург» режисера Антоніо Лукіча, знаного за трагікомедією «Мої думки тихі».

Нова стрічка постановника, як і попередня, розповідає про дітей і батьків. За сюжетом брати-близнюки (їх зіграли справжні близнюки Раміл та Аміл Насірови, учасники реп-гурту «Курган і Agregat») відправляються на пошуки давно зниклого батька та паралельно намагаються дати раду своїм безладним життям.

До творчої команди фільму увійшла Алла Самойленко, кастинг-директорка і мати офіцера полку «Азов» Іллі Самойленко, котрий утримував завод «Азовсталь». На фотоколі вона з’явилася у чорній футболці з українським гербом і написом «Free Azovstal Defenders» («Свободу захисникам «Азовсталі»).

Також творча група розгорнула на доріжці фотоколу світлини українських дітей, що через російський терор залишилися сиротами, і плакати із написом «Уявіть собі фільми без батьків», «Від початку російського вторгнення тисячі українських дітей залишилися без батьків».

«Люксембург, Люксембург» змагатиметься за нагороди паралельної конкурсної програми «Горизонти». Весною 2023 року картина має дістатися українських кінотеатрів.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.