kinowar.com

«Молодість» оголошує програму від Docudays UA

До 50-го ювілейного КМКФ «Молодість» з гостьовою програмою долучається Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Docudays UA підтримають ювілейну «Молодість» кіно- та мультимедійною програмою «Це справжнє життя. Docudays UA на Молодості». На «Молодості» покажуть обрані фільми з програм Docudays UA, а у Довженко-Центрі відбудеться мультимедійна виставка «Добре проторені зв’язки».

Добре проторені зв’язки

До складу журі першого в історії «Молодості» Конкурсу документальних фільмів увійшла програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко. Вона передає КМКФ «Молодість» привітання від усієї команди Docudays UA: «Кажуть, що 50 — нові 30. 50-й рік “Молодості” — це радикальна зрілість, поле для експериментів, яке схопила нова енергійна команда. Ваш потужний вайб неможливо не відчути! Нам дуже приємно привітати фестиваль спеціальним подарунком — глядацькими хітами від Docudays UA та ексклюзивним мультимедійним виставковим проєктом “Добре проторені зв’язки”. Хай живе “Молодість”!».

У програмі «Це справжнє життя. Docudays UA на Молодості» українські глядачі вперше зможуть побачити на екранах кінотеатрів улюблені стрічки 18-го фестивалю Docudays UA. Це фільми з національного конкурсу DOCU/УКРАЇНА: «Май далеко — май добре», реж. Ганна Ярошевич; «Сіль з Бонневілю», реж. Семен Мозговий; «Казка про Коника», реж. Уляна Осовська, Денис Страшний. А також кращі фестивальні фільми з програм DOCU/ХІТИ, МАЙСТРИ та DOCU/АРТ: «Розбитий ніс, пусті кишені», реж. Білл Росс IV та Тернер Росс; «Художниця і злодій», реж. Беньямін Рее, «Епіцентр», реж. Юбер Заупер, «Останній лучник», реж. Дасіль Манріке де Лара Міярес. 

Ще однією складовою програми «Це справжнє життя. Docudays UA на Молодості» стане мультимедійна виставка «Добре проторені зв’язки» — проєкт, створений в рамках Міждисциплінарної програми DOCU/СИНТЕЗ на 18-му фестивалі Docudays UA. «Добре проторені зв’язки» — діалог українських медіахудожниць та медіахудожниікв Івана Світличного, Photinus Studio та SVITER Art Group з візіонерськими розробками вчених 1960–1980-х і науково-популярними стрічками студії «Київнаукфільм» того ж періоду. Виставка працюватиме з 28 травня по 13 червня у Музеї кіно Довженко-Центру

Цьогоріч ювілейний 50-й КМКФ «Молодість» проходить у гібридному форматі з 29 травня по 6 червня. Покази та події можна відвідати за абонементами та квитками, а кінопрограму переглянути також на фестивальній платформі molodist.com.

Молодість 2021

Фільми програми «Це справжнє життя. Docudays UA на Молодості» показуватимуть за наступним розкладом: 

29 травня | «Жовтень», зал «Гегемон»

14:00 «Епіцентр»

16:30 «Художниця і злодій»

19:00 «Розбитий ніс, пусті кишені»

21:00 «Останній лучник»

30 травня | кінотеатр «Оскар»

19:00 «Сіль з Бонневілю»

1 червня | «КІНО42»

19:00 «Казка про Коника» / Tales of a Toy Horse

1 червня | кінотеатр «Оскар»

19:00 «Казка про Коника» / Tales of a Toy Horse

3 червня | кінотеатр «Оскар»

19:00 «Май далеко — май добре» / As Far As Possible

5 червня | «КІНО42»

19:00 «Казка про Коника» / Tales of a Toy Horse

6 червня | «КІНО42»

19:00 «Май далеко — май добре» / As Far As Possible

Придбати квитки можна з 24 травня на сайті ticketsbox.com.

Виставку «Добре проторені зв’язки» можна відвідати з 28 травня по 13 червня. Музей кіно працює за графіком: середа–неділя з 12:00 по 19:00. Вхід за квитками, які можна придбати в  касі музею. 

Кінофестиваль «Молодість» відбувається за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань кіно та Київської міської державної адміністрації.

Коментарі