kinowar.com

Міжнародна кіноспільнота долучається до бойкоту російського кінематографа

 01.03.2022  Новини
Міжнародні кіноакадемії долучаються до бойкоту російського кінематографа через повномасштабну війну Росії проти України.
Європейська кіноакадемія бойкотує російський кінематограф та закликає до бойкоту всі кіноакадемії Європи. До звернення вже долучилися Польська кіноакадемія, Данська кіноакадемія, Італійська кіноакадемія, Каталонська кіноакадемія, Литовська кіноакадемія, Словацька кіноакадемія.
Крім того, до бойкоту долучаються й інші кіноорганізації: Disney, Warner Bros. Pictures, Sony Pictures, The European producers Club.
Закликаємо всю світову кіноспільноту долучатися до бойкоту. Ознайомитися із петицією та підписати: https://chng.it/GFywhGb4SX
Що означає петиція про бойкот російського кінематографу?
Ми закликаємо:
Раду Європи – виключити Російську Федерацію з Eurimages та з числа країн-учасників Європейської конвенції про спільне кінематографічне виробництво
фестивалі – не допускати в конкурсні та позаконкурсні програми фільми, вироблені Російською Федерацією, або в копродукції з нею.
Міжнародну федерацію асоціацій кінопродюсерів (FIAPF) – позбавити акредитації FIAPF Московський міжнародний кінофестиваль.
продюсерів – припинити будь-який бізнес з суб’єктами підприємницької діяльності Російської Федерації та не передавати права інтелектуальної власності на будь-які фільми на територію РФ.
дистриб’юторів – заборонити обіг російських фільмів за кордоном.

Коментарі