kinowar.com

Найбільш очікувані фільми 2023 року

 15.01.2023  Новини, ТОП

Найочікуваніші фільми 2023 року

У цій добірці буде чимало сиквелів, приквелів, спінофів та нових частин великих франшиз. Це і не дивно, адже так влаштований бізнес великого кіно: по-перше, саме на відомі франшизи глядач йде у першу чергу, а по-друге, промоушн цих франшиз найбільш потужний, і зокрема саме тому про них відомо найбільше і заздалегідь (дата виходу, акторський склад, деталі сюжету, навіть перші кадри та трейлери). Найбільші франшизи на кшталт Марвел чи DC навіть оприлюднюють календар своїх прем’єр на наступні три-чотири роки.

Чого не скажеш про кіно авторське і артхаусне. Про нього стає відомо ближче до виходу у прокат (чи прем’єри на фестивалі). Втім, на щастя, у цій статті буде також чимало і саме такого кіно, від Скорсезе, Рідлі Скотта, Девіда Фінчера, Веса Андерсона, Арі Астера, студії A24 та Хаяо Міядзакі.

Отже, kinowar.com представляє найбільш очікувані фільми 2023 року.

Стукіт у двері (Knock at the Cabin)

3 лютого

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Фільми М. Найт Ш’ямалана це завжди або шедевр, або провал. Десь посередині він майже не зупиняється. На щастя, останнім часом він більше працює у зоні, ближчої до шедеврів, тому чекаємо від цієї історії дивної компанії, яка переслідує звичайних людей у власному будинку, щонайменше напруженого якісного трилеру (звісно, з непередбачуваним твістом у фіналі). У головних ролях Дейв Батиста, Руперт Ґрінт і Джонатан Ґрофф.

Дивитись трейлер

Читати рецензію

 

Людина-мураха та Оса: Квантоманія (Ant-Man and the Wasp: Quantumania)

17 лютого

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Четверту фазу свого кіновсесвіту Марвел провалив. Фільм про Людину-мураху стане першим у п’ятій фазі, і ми щиро сподіваємось, що тепер речі зміняться на краще. До того ж, судячи з усього, ця частина пригод Мурахи і Оси буде куди більш похмурою і навіть трагічною.

Дивитись трейлер

Читати рецензію

 

Джон Вік 4 (John Wick: Chapter 4)

24 березня

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Нічого особливо не додамо до того, що ви і так знаєте про цю франшизу – Джон Вік продовжує вбивати. Із помітних акторів приєдналися Донні Єн і Скотт Едкінс (а отже, кунг-фу буде чимало).

Дивитись трейлер

Читати рецензію

 

Ренфілд (Renfield)

14 квітня

новий фільм з Ніколасом Кейджем

Останнім часом Ніколас Кейдж частіше знімається у класному кіно, як би дивно це не звучало. І так, воно максимально фрикове. “Свиня”, “Менді”, “Нестерпний тягар величезного таланту” – а тепер таким гротескним хітом може стати і комедія про відносини Дракули із власним слугою.

Дивитись трейлер

Читати рецензію

 

Усі страхи Бо (Beau Is Afraid)

21 квітня

Beau is Afraid

Арі Астер (“Сонцестояння”, “Спадковість”) замислив щось грандіозне і для цього залучив Хоакіна Фенікса. Фільм, де актор грає свого персонажа у різному віці буде тривати три години – здається, психоделії вистачить на всіх.

Дивитись трейлер

 

Вартові Галактики 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3)

5 травня

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Завершення трилогії – а паралельно поки що і роботи Джеймса Ганна для Марвел, адже тепер він один з відповідальних за креатив у DC.

Дивитись трейлер

 

Форсаж 10 (Fast X)

19 травня

Форсаж 10

Єдине, що змусить Він Дізеля зупинитись – це збори, менші за мільярд. Саме у цьому випадку ми можемо не побачити одинадцяту та дванадцяту частину “Форсажу”. А ще у цій частині повертають Ґаль Ґадот. і додають Джейсона Момоа.

 

Евакуація 2 (Extraction 2)

16 червня 2023

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Перший фільм з Крісом Гемсвортом вийшов настільки потужним олдскульним бойовиком, що продовження дійсно хотілося б побачити.

Дивитись трейлер

Читати також: Найкращі бойовики 21 століття

 

Вбивці місячної квітки (Killers of the Flower Moon)

травень 2022 (прем’єра на Каннському кінофестивалі)

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Дуже довгоочікуваний проєкт Скорсезе, і ми дуже сподіваємось, що цього року він нарешті з’явиться на екранах. У головних ролях зайняті Леонардо Ді Капріо та Роберт Де Ніро, а історія розповідає про розслідування ФБР вбивств на території індіанців, де погані хлопці знайшли нафту. Також це буде найдовший фільм Скорсезе – майже чотири години.

 

Людина-павук: Навколо всесвіту 2 (Spider-Man: Across the Spider-Verse)

9 червня

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Перший мультфільм про Людину-павука став справжнім проривом для цього досить зашореного трьома трилогіями світу. Друга частина має розповісти цікавішу історію, ніж “Додому шляху нема”, яким би рекордно касовим він не був.

 

Стихії (Elemental)

16 червня

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Новий мультфільм від “Pixar” і “Walt Disney Pictures” – це завжди подія, а тому тут і писати більше нічого не будемо.

 

Місто астероїдів (Asteroid City)

новий фільм Веса Андерсона

16 червня

Що буде у новому фільмі Веса Андерсона? Велика кількість кадрів з центруванням персонажу, жовті і червоні кольори і усі їх можливі відтінки, а також традиційно неймовірний за кількістю зіркових імен акторський склад – Тільда Свінтон, Едрієн Броуді, Том Генкс, Марго Роббі, Скарлетт Йоганссон, Лів Шрайбер, Руперт Френд, Джейсон Шварцман, Браян Кренстон, Джефф Голдблюм, Джеффрі Райт, Метт Діллон, Майя Гоук, Едвард Нортон, Стів Керелл, Віллем Дефо, Ріта Вілсон і Джарвіс Кокер. Про що саме буде фільм, не настільки важливо, адже якщо вам подобається творчість цього режисера, то ви будете дивитись його нову роботу не через сюжет.

Дивитись трейлер

 

Індіана Джонс і реліквія долі (Indiana Jones and the Dial of Destiny)

30 червня

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Четверта частина “Індіани Джонса” була жахливою. Але трейлер нової стрічки з Гаррісоном Фордом виглядає дійсно захопливо. Подивимось, що вдасться зробити Джеймсу Менголду, який змінив Стівена Спілберга у режисерському кріслі.

Дивитись трейлер

 

Місія нездійсненна: Розплата. Частина перша (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One)

14 липня

перша частина нового фільму Місія нездійсненна

Том Круз продовжує задирати планку неймовірного екшну у бойовиках. Він знов зробив це у “Топ Ган”, а тепер на черзі і нова частина “Місії” (і з кожною новою частиною франшиза стає все кращою).

Дивитись трейлер

 

Оппенгаймер (Oppenheimer)

21 липня

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Новий фільм Крістофера Нолана – це завжди бомба. Цього разу – атомна, адже саме про її творця, Роберта Оппенгаймера, нам розповість режисер. У головній ролі Кілліан Мерфі, у картині також зайняті Емілі Блант та Роберта Дауні-молодшого. Крім них у фільмі також задіяні Метт Деймон, Бенні Сафді, Флоренс П’ю, Джош Гартнетт, Рамі Малек, Джек Квейд, Олден Еренрайк, Джейсон Кларк, Ґері Олдмен, Кейсі Аффлек, Кеннет Брана, Девід Дастмалчян, Маттіас Швайгхьофер, Ґустаф Скашгорд.

Дивитись трейлер

 

Барбі (Barbie)

21 липня

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Вкотре нагадуємо, що це не тупа комедія про Барбі і Кена. Грета Гервіг точно розповість щось більш нестандартне, та й зі сценарієм їй допомагав Ной Баумбах. У головних ролях Марго Роббі та Раян Гослінг, тобто це точно варто побачити.

Дивитись трейлер

 

Нестримні 4 (The Expendables 4)

вересень 2023

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Третя частина “Нестримних” вийшла доволі давно – у 2014 році. А отже, продовження вже зачекалися.

 

Наступний гол перемагає (Next Goal Wins)

22 вересня

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Комедійна драма, режисером якої став Тайка Вайтіті, за реальними подіями. Американський тренер (його зіграв Майкл Фассбендер, якого ми вже давненько не бачили на екрані) намагається вивести збірну Американського Самоа на чемпіонат світу з футболу (тобто виконати місію, яка у фільмах з Томом Крузом зазвичай вважається нездійсненною).

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Дата виходу заявлена, але не надто впевнені, що її дотримаються, але будемо сподіватись, що це принаймні буде 2023 рік (попередньо обіцяють у вересні).

 

Дюна 2 (Dune: Part Two)

3 листопада

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Дені Вільнев спромігся зробити екранізацію “Дюни” дійсно потужною, навіть скептики та апологети концепції “книга краще” змушені були з цим погодитись.

 

Вонка (Wonka)

15 грудня

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Тімоті Шаламе у ролі юного Віллі Вонки – здається, це ідеальна комбінація. Це приквел історії “Чарлі і шоколадна фабрика”.

 

Маестро (Maestro)

2023 (можливо)

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Здається, Бредлі Купер вирішив таки отримати Оскар. Саме він на фото вище, тому, мабуть, на акторський Оскар шанси є. А якщо не вийде, то є ще надія на режисерський, адже байопік про американського композитора, піаніста і диригента Леонарда Бернстайна поставив він сам. У ролях також Джеремі Стронг, Кері Малліган, Меттью Бомер і Сара Сільверман.

 

Наполеон (Napoleon)

2023 (можливо)

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Можливо, задум Рідлі Скотта не такий масштабний, як це було в планах у Стенлі Кубріка (один з найбільш очікуваних незнятих фільмів), але це точно буде яскраве видовище. Тим більше Наполеона грає Хоакін Фенікс. Єдине питання, чи побачимо ми все це у 2023 році.

 

Вбивця (The Killer)

2023 (можливо)

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Один з найбільш очікуваних проєктів року (знов-таки, будемо сподіватись, що саме у цьому році він і вийде) – трилер Девіда Фінчера про професійного кілера, який починає відчувати провину за скоєні злочини. У головних ролях Майкл Фассбендер і Тільда Свінтон.

 

Як ти живеш? (Kimitachi wa dô ikiru ka)

14 липня 2023 (можливо)

топ очікуваних фільмів 2023 рік

Але найочікуванішим фільмом року для нас є повернення Хаяо Міядзаки з новою роботою. Знов-таки, це може не відбутися у 2023 році. Але ми точно будемо чекати на цю анімацію від майстра.

Читайте також:

Найкращі фільми 2022 року

Найкращі серіали 2022 року

Найгірші фільми 2022 року

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.