kinowar.com

На кінофестивалі у Венеції пройшов день України

8 вересня 2022 року на 79-му Венеційському кінофестивалі Україна була у фокусі уваги міжнародної кіноспільноти. Відбулася презентація українських мистецьких проектів на різних стадіях виробництва.

Україна в Венеції

А в дискусійній панелі “Українська кіноіндустрія під час війни” взяли участь Посол України в Італії Ярослав Мельник, Голова Держкіно України Марина Кудерчук, режисери Антоніо Лукіч та Євген Афінєєвський, продюсерка Поліна Толмачова, актриса та режисер Дар’я Трегубова, продюсер Андрій Ногін, а також Генеральна директорка Директорату публічної дипломатії та комунікацій МЗС України Ірина Боровець, яка підсумувала, що “дипломатична підтримка під час війни надважлива, адже Україна переживає дуже важкі часи не лише через воєнні дії, а й з точки зору інформаційної війни”.

“Через повномасштабне вторгення рф на територію України ми зазнали великих жертв, але життя не має зупинятись, а тому діяльність у сфері культури теж має продовжуватись”, – резюмувала Ірина Боровець.

Україна в Венеції

“Для нас важливо представляти кіноіндустрію України на такому знаковому майданчику, як Венеційський кінофестиваль. На жаль, значна частина наших кінематографістів не можуть зараз особисто презентувати свої проєкти на таких заходах, бо пішли захищати нашу державу зі зброєю в руках або зайнялися волонтерством. Але ми дуже розвинена і миролюбива нація, тому сподіваємось, що після нашої перемоги українські кінодіячі повернуться до улюбленої справи”, – висловилась Голова Держкіно України Марина Кудерчук.

Українська делегація висловлює подяку президенту Бієнале Роберто Чікутто, директору фестивалю Альберто Барбера, генеральному директору Андреа Дель Меркато, а також всій команді кінофестивалю за гостинність, солідарність та докладені зусилля для реалізації цієї надзвичайно важливої для України події сьогодні.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Переможці Венеційського кінофестивалю 2022 року

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.