kinowar.com

На 12-му Одеському міжнародному кінофестивалі відбудеться показ фільмів Террі Ґілліама та його майстер-клас

На 12-му Одеському міжнародному кінофестивалі відбудеться показ фільмів Террі Ґілліама та його майстер-клас
Терри Гиллиам
В межах 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудеться показ програми “На пошану Террі Ґілліама”, до якої увійшло 6 фільмів знаменитого британського режисера.
Зокрема, будуть показані такі стрічки:
  • Сенс життя за Монті Пайтоном / Monty Python’s The Meaning of Life, 1983
Етапи життя, описані в різних етюдах та піснях комік-трупою “Монті Пайтон”. Сім частин життя охоплюють народження, дорослішання, війну, середній вік, пересадку органів, старість і смерть, із сатиричним поглядом на медицину, церкву, армію, великий бізнес, статеве виховання та багато іншого.
  • Бразилия / Brazil, 1985
У антиутопічному майбутньому, де панують технології та забороняється кохання, замріяний функціонер стає трагічною жертвою власних романтичних ілюзій. Коли йому доручають усунути безлад, спричинений друкарською помилкою, він опиняється в лещатах кошмарної бюрократії.
  • Король-рибалка / The Fisher King, 1991
Коли нью-йоркський діджей Джек Лукас випадково доводить слухача до масового вбивства, його впевненість у собі й кар’єра руйнуються. Через три роки його врятує від самогубства божевільний Перрі, який наполягає, що Священний Ґрааль заховано десь на Мангеттені.
  • Дванадцять мавп / Twelve Monkeys, 1995
У спустошеному хворобами світі майбутнього в’язень вирушає назад у часі, щоб зібрати інформацію про штучний вірус, який знищив більшість людей на планеті.
  • Страх і огида в Лас-Веґасі / Fear and Loathing in Las Vegas, 1998
Через редакційне завдання журналіст та його помічник їдуть у відрядження до Лас-Веґаса. Незабаром валіза запаморочливих фармацевтичних препаратів та безперервний неон змушують їх забути про причину відрядження. За мотивами легендарної книжки Гантера С. Томпсона.
Цинічний режисер реклами Тобі опиняється у пастці обурливих марень старого іспанського шевця, який вважає себе Дон Кіхотом. Він змушений зіткнутися з трагічними наслідками знятого замолоду фільму, що назавжди змінив мрії та сподівання одного маленького іспанського села. Чи зможе Тобі виправитися та повернути собі людське обличчя? Чи зможе Дон Кіхот уникнути шаленства та неминучої смерті? Або ж любов здолає все?
Також в межах 12-го ОМКФ відбудеться творча зустріч із режисером фільмів Террі Ґілліамом.
Террі Ґілліам народився 1940 року в Міннесоті (США). Спочатку працював аніматором та художником-карикатуристом. 1967 року переїхав до Британії, де приєднався до комік-гурту “Монті Пайтон”. Після поступового розпаду колективу на початку 1980-х почав власну кар’єру сценариста та режисера. Відтоді зняв 12 повнометражних фільмів, що були відзначені нагородами низки міжнародних кінофестивалів.

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі