kinowar.com

Оголошено другу частину програми та відкрито продаж квитків на покази 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Програма 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю доповнилась фільмами. Зокрема, у позаконкурсних секціях фестивалю будуть показані лауреат “Золотої пальмової гілки” Каннського кінофестивалю, трилер з Беном Вішо, сюрреалістична комедія з Мішель Пфайфер та інші фільми.

Програма 12 ОМКФ

У програмі “Фестиваль Фестивалів”, окрім вже оголошених фільмів, будуть показані:
  • Титан / Titane, реж. Жулія Дюкурно, Франція/Бельгія, 2021
Після низки чудернацьких злочинів батько возз’єднується з сином, який зник безвісти 10 років тому. Титан: стійкий до високих температур та корозії метал зі сплавами значної міцності.
“Золота пальмова гілка” Каннського кінофестивалю (2021)
  • Велика свобода / Great Freedom, реж. Себастіан Майзе, Австрія/Німеччина, 2021
У повоєнній Німеччині Ганс знову і знову потрапляє до в’язниці за гомосексуальність. Через пункт 175 його прагнення до свободи систематично знищується. Єдиними постійними стосунками в його житті стає з’язок із давнім співкамерником Віктором, засудженим за вбивство. Те, що починається з огиди, перетворюється на щось, що називається коханням.
Приз журі секції “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю (2021)
  • Ольга / Olga, реж. Елі Ґраппе, Франція/Швейцарія/Україна, 2021
2013 рік. 15-річна гімнастка мусить обрати між Швейцарією, де вона тренується до чемпіонату Європи в рамках підготовки до Олімпіади, та Україною, де її мати-журналістка висвітлює Євромайдан.
Нагорода за сценарій секції “Тиждень критики” на Каннському кінофестивалі (2021)
  • Снігу більше ніколи не буде / Never Gonna Snow Again, реж. Малґожата Шумовська, Міхал Енґлерт, Польща/Німеччина/Нідерланди, 2020
Масажист зі Сходу входить у життя заможних мешканців нудної, закритої громади. Незважаючи на багатство, мешканці випромінюють внутрішню печаль, тугу. Руки таємничого прибульця зцілюють, його очі ніби проникають у їхні душі. Для них його російський акцент звучить як пісня з минулого, спогад про їхнє позірно безпечніше дитинство. Звати його Женя і він змінює їхні життя.
Спеціальна відзнака Венеційського МКФ (2020)
У позаконкурсній програмі “Гала-Прем’єри” будуть показані такі стрічки:
  • Наплив / Surge, реж. Анейл Карія, Велика Британія, 2020
Тихий і спокійний Джозеф веде скромне життя в Лондоні, мандруючи між своєю квартирою і аеропортом, де він працює в команді охорони. Його день народження залишається непоміченим для колег і лише для годиться відзначається його дратівливими батьками. Здається, всередині Джозефа щось закипає. Достатньо лише кілька дивних випадків, щоб спровокувати його вирушити у безрозсудну, шалену та неймовірну подорож вулицями міста, коли він вирішує: закритість та ввічливість більше не визначатимуть його життя.
Спеціальний приз журі секції “Світове кіно” за акторську майстерність на кінофестивалі “Санденс” (Бен Вішо, 2020)
  • Коханці / Lovers, реж. Ніколь Ґарсія, Франція, 2020
Ліcа та Сімон нерозлучні. Вони були захоплені одне одним з підліткового віку. Через злочинну діяльність Сімона стається трагедія. Йому загрожує небезпека й він тікає. Без Ліси. Вона марно чекає на звістки від нього. Через три роки, коли вона вже заміжня за Лео, їхні шляхи знову перетинаються на острові в Індійському океані.
У позаконкурсній секції “Спеціальні покази” представлені такі фільми:
  • Непомітне зникнення / French Exit, реж. Азазел Джейкобс, Канада/Ірландія/Велика Британія, 2020
Немолода мангеттенська світська левиця, що доїдає рештки своєї спадщини, переїздить до маленької квартири в Парижі разом із сином та котом.
“Канадська екранна нагорода” за головну жіночу роль (Мішель Пфайфер, 2021)
  • Рік нескінченної бурі / The Year of the Everlasting Storm, реж. Джафар Панахі, Ентоні Чен, Малік Віттал, Лора Пойтрас, Домініґа Сотомайор, Девід Ловері, Апічатпонг Вірасетакул, США, 2021
Любовний лист до кінематографа, знятий у США, Ірані, Чилі, Китаї та Таїланді сімома найважливішими режисерами сьогодення. Нове життя в старому будинку. Розставання – зустріч. Спостереження та примирення. Невпізнаний світ у рік нескінченної бурі.
  • Небеса / Heavens Above, реж. Срджан Драґоєвіч, Сербія/Німеччина/Північна Македонія/Словенія/Хорватія/Чорногорія/Боснія і Герцеґовина, 2021
Стоян такий же нудний і простий, як і добрий. Коли після нещасливого випадку під час заміни електролампочки над його головою з’явлається німб, він швидко стає новою забавою в місті. Його вольову дружину Наду аж ніяк не тішить небажана увага з боку сусідів… Що б вона не робила, ніщо не може загасити осяйне неподобство з голови її чоловіка і знову зробити його непримітним, як і раніше. Тим часом Стоян, – мимовільний святий, – починає любити свій новий спосіб життя і починає вдаватися до лихих злочинів…
  • Молитва за гетьмана Мазепу / A Prayer for Hetman Mazepa, реж. Юрій Іллєнко, Україна, 2002
В основі сюжету діалог “на ножах” історичних антагоністів: Петра I, що плюндрує Іванів саркофаг, та гетьмана Івана, який встає з могили, щоб оповісти про своє життя, передусім про боротьбу двох державців.
Показ стрічки приурочено до ювілею від дня народження Богдана Ступки, який зіграв у фільмі головну роль
Також в межах 12-го ОМКФ відбудеться показ програми “На пошану Террі Ґілліама”. Одним з фільмом, представленим у секції, стала пригодницька стрічка Чоловік, який убив Дон Кіхота. За сюжетом цинічний режисер реклами Тобі опиняється у пастці обурливих марень старого іспанського шевця, який вважає себе Дон Кіхотом. Він змушений зіткнутися з трагічними наслідками знятого замолоду фільму, що назавжди змінив мрії та сподівання одного маленького іспанського села. Чи зможе Тобі виправитися та повернути собі людське обличчя? Чи зможе Дон Кіхот уникнути шаленства та неминучої смерті? Або ж любов здолає все?..
Повний розклад показів програми 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю та квитки доступні за посиланням: https://oiff.com.ua/festival/schedule.html?1

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі