kinowar.com

На YouTube вийшов перший випуск програми «Червоні рюкзаки»

Творці планують викладати по програмі до кінця жовтня на ютуб каналі продакшенаВиробництво проєкту здійснює кінокомпанія «Добранічфільм» за підтримки Українського культурного фонду. 

Перша серія дитячих освітньо-розважальних програм буде присвячена Лісовому коту — рідкісній тварині дельти Дуная. Ця тварина занесена до Червоної книги України (власне, тому програма й має назву «Червоні рюкзаки»), її ще називають Очеретяний кіт. Окрема секція програм буде присвячена туризму, техніці безпеки та виживанню у польових умовах. Подальші випуски будуть розповідати про таких тварин: пелікан кучерявий, бджола медоносна, білуга звичайна, птах сиворакша.

Режисеркою та сценаристкою «Червоних рюкзаків» виступила Анастасія Матешко — режисерка, сценаристка, письменниця, членкиня Національної спілки кінематографістів України, лауреат Державної премії ім. Лесі Українки.

Червоні рюкзаки

Анастасія Матешко, сценаристка, режисерка та співавторка проєкту: «Можно стати дослідником дикої природи і справжнім бьордвотчером (спостерігачем за птахами – прим.) просто зараз! Природа Україна напрочуд цікава і дружня до юних натуралістів!»

Продюсеркою проєкту є Світлана Рудюк, директорка Dobranichfilm, сценаристка, режисерка, членкиня Національної спілки кінематографістів України та Української кіноакадемії.«Легка форма подачі матеріалу і доступність маршрутів спонукатиме глядача повторити досвід ведучих проекту і відкрити для себе нову Україну – країну цікавих подорожей, яскравого біорізноманіття і рідкісних тварин. Тож, запрошуємо всіх до перегляду “Червоних рюкзаків”», — каже Світлана Рудюк.  

Ведучими програм стали 12-річний Андрій Матешко та його пес Рей. Останньому, до речі, завели сторінку в інстаграмі, де активно розповідають про зйомки @rey_redbackpacks.

Хлопчик справді цікавиться природою й екологічною тематикою, мріє досліджувати навколишній світ із позиції екоактивіста. Попри свій юний вік, він уже має досвід у кіновиробництві. Знявся у фільмах «Готель Едельвейс», «Сходознавець», «Фокстер і Макс» і серіалі «Гордіїв вузол», а також озвучив героя в мультфільмі «Віктор_Робот»

Експертну підтримку надає Всесвітній фонд природи Україна. Науковою консультанткою виступила Інна Гоч, керівниця водного напряму у WWF Україна. У рамках цього напряму впроваджуються рішення з відновлення українського водного сектору, ревіталізація річок, збільшення відсотка вільно текучих рік, демонтаж застарілих перешкод, відновлення боліт, вивчення захисту осетрових тощо.

Знімальна група:

Оператори: Єгор Бондаренко, Володимир Козеко

Редакторка: Олена Рубашевська

Лінійний продюсер: Михайло Жмуд

Звук на майданчику: Микола Стрілецький, Олександр Мироненко

Інженери камер: Віктор Конкевич, Віктор Шуляренко

Сторінка проєкту на Facebook: facebook.com/RedBackpacks

Червоні рюкзаки

«Добранічфільм» українська компанія, що з 2015 року займається виробництвом документальних і художніх фільмів, реклами, промо-роликів, створенням та підтримкою соціальних проєктів. Стрічки компанії були неодноразово відзначені у низці українських і міжнародних кінофестивалів. 

Сайт: dobranichfilm.com 

Facebook: facebook.com/dobranichfilm 

Іnstagram: instagram.com/dobranichfilm

Youtube: youtube.com/channel 

Український культурний фонд — державна установа, створена 2017 року як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури і креативних індустрій. Діяльність фонду, відповідно до чинного законодавства, є невіддільною частиною політики й визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Сайт: ucf.in.ua

Facebook: facebook.com/ucf.ua

Проєкт підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція фонду може не збігатися з думкою авторів.

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі