kinowar.com

Нова стрічка Селін Сьямми «Маленька мама» виходить в обраних кінотеатрах, що відновлюють роботу

 14.04.2022  Новини

Покази фільму в Україні були заплановані на початок березня, проте не відбулися через вторгнення Росії. Стрічка вийде в обмежений прокат у кінотеатрах, які відновлюють свою роботу.

21 квітня в обмежений кінопрокат вийде драма «Маленька мама» — нова робота французької режисерки, сценаристки та фем-активістки Селін Сьямми. Як і попередня її стрічка «Портрет дівчини у вогні», нова картина влучно репрезентує female gaze у сучасному кінематографі.

За сюжетом восьмирічна Неллі допомагає батькам розбирати речі в домі померлої бабусі та допитливо вивчає околиці. Раптом дівчинка зустрічає в лісі ровесницю, ніби близнючка, схожу на неї саму. Нову подругу звуть так само, як маму Неллі.

Головні ролі виконали близнючки Жозефіна й Ґабріель Санс. Журнал The New York Times назвав акторську роботу юних виконавиць однією з найкращих у 2021 році поряд із Крістен Стюарт та Бенедиктом Камбербетчем.

До створення фільму була залучена команда професіоналів, які працювали й над «Портретом дівчини у вогні»: операторка Клер Мартон (також відома за фільмами «Спенсер: Таємниця принцеси Діани» та «Атлантика»), композитор Жан-Батіст де Лаб’є (електронний музикант Para One) та монтажер Жюльєн Лашере.

Світова прем’єра картини відбулася в 2021 році в межах основного конкурсу Берлінале, а на Міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні робота отримала Приз глядацьких симпатій.

Стрічка здобула схвальні відгуки кінокритиків — її рейтинг на сайті Rotten Tomatoes становить 97% (позитивні рецензії від Observer, Empire Magazine, Daily Mirror, Hollywood Reporter, Guardian, Variety), а на Metacritic — 94% із позначкою Must see.

Українська прем’єра фільму відбулася на кінофестивалі «Київський тиждень критики». Також протягом лютого картина демонструвалася у великих містах України в межах програми фестивалю «Вечори французького кіно».

Фільм «Маленька мама» вийде в обмежений кінопрокат 21 квітня — переглянути стрічку буде можливо лише в обраних кінотеатрах. Картина демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Читайте також:

12 надихаючих українських фільмів, щоб відволіктись від постійної напруги часу війни

Найкращі фільми України за 30 років Незалежності

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі