kinowar.com

Нове українське кіно продемонструють у Брюсселі

 21.02.2022  Новини

26 та 27 лютого в межах п’ятого фестивалю BRIDGES. East of West Film Days у Брюсселі відбудуться покази проєкту Focus on Ukraine. У програму ввійшли три нові українські фільми, які вже стали знаковими.

Нове українське кіно продемонструють у Брюсселі

BRIDGES. East of West Film Days – щорічний проєкт, який збирає глядачів у Центрі образотворчих мистецтв BOZAR, найбільшій культурній інституції Бельгії. Подія покликана стимулювати мистецькі обміни та міжкультурний діалог. Покази українського кіно відбуваються в межах фестивалю традиційно. Творці стрічок представлять свої роботи особисто.

Першим показом української програми стане документальна стрічка «Цей дощ ніколи не скінчиться» Аліни Горлової. Фільм розповідає про біженця з Сирії. Тікаючи від війни вдома, він опиняється в Україні, проти якої розпочинає військову агресію Росія. Картина отримала нагороду на найбільшому міжнародному фестивалі документального кіно IDFA в секції дебютів. Також стрічка стала призером фестивалю Docudays UA та лауреатом Премії «Кіноколо».

На фестивалі демонструватиметься coming-of-age-стрічка «Стоп-Земля» Катерини Горностай – чуттєва історія про перше кохання та дослідження себе. Її прокат саме добігає кінця в кінотеатрах України. Фільм отримав «Кришталевого ведмедя» Берлінале, а також став тріумфатором Одеського міжнародного кінофестивалю та Премії «Кіноколо». Разом із картиною «Цей дощ ніколи не скінчиться» ця стрічка увійшла до шортлиста Шевченківської премії.

носоріг найкраще українське кіно 2021

Також у програмі представлений «Носоріг» Олега Сенцова – перша українська кримінальна драма про лихі 90-ті. Брюссельці побачать фільм майже одночасно з Україною, де прокат стартує 17 лютого. Світова прем’єра картини відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», українська – восени на Київському тижні критики. Стрічка Сенцова нещодавно була визнана найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, а перемогу у номінації «Найкращий актор» отримав виконавець головної ролі Сергій Філімонов.

Покази українського кіно в межах BRIDGES. East of West Film Days представлені кінокомпанією «Артхаус Трафік» та Товариством Українців Бельгії, за підтримки Посольства України в Королівстві БельгіяПокази відбудуться 26 і 27 лютого.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2022 року

Чому глядачі не дивляться українське кіно?

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі