kinowar.com

Фестиваль анімації LINOLEUM розпочинає відбір фільмів

З 7 по 11 вересня у Києві удев’яте відбудеться міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM. Головною метою фестивалю є просування незалежної анімації в Україні та створення платформи для обміну досвіду серед професіоналів індустрії. 20 лютого розпочалося приймання заявок на участь в конкурсних програмах фестивалю.

Фестиваль анімації LINOLEUM розпочинає відбір фільмів

Українські режисери можуть подати свої роботи в національний конкурс або конкурс комерційної анімації (музичні відео, освітні фільми, реклама). До участі допускаються фільми, виконані у будь-якій анімаційній техніці, включно з картинами, в яких анімація поєднана з грою акторів та документалістикою. Анімаційна частина повинна складати понад 40% фільму та не перевищувати хронометражу у 30 хв. Фільми мають бути виготовлені після 1 січня 2021 року. Українська прем’єра фільму не є обов’язковою, аби національні фільми переглянуло якомога більше глядачів. Також, цього року фестиваль приймає анімаційні фільми створені дітьми та підлітками як від українських, так і іноземних учасників.

Крім національного та конкурсу комерційної анімації, програма 9-го фестивалю LINOLEUM складатиметься з міжнародного конкурсу, показів експериментальної анімації та відеоарту, VR та анімації для дітей, тематичних підбірок, ретроспективи української мультиплікації, скринінгів програм міжнародних фестивалів та освітньої програми.

Цьогорічна тема фестивалю – SYSTEMA NATURAE (в перекладі з латинської СИСТЕМА ПРИРОДА). Бактерії поїдають пластик, гриби змінюють фондовий ринок, стовбурові клітини жаб розмножуються невідомим науці способом. Вільні й безконтрольні, такі крихітні, що майже нематеріальні. Партизани екосистеми, повстанці планети, біосолдати незворотного. Доки ми кидаємо їм виклик, вони обирають нас своїм затишним світом. Доки ми оголошуємо їм війну, вони продовжують свій природний відбір. Віруси повертають нас назад, до точки відліку та штовхають нас уперед, до еволюції. Крізь страх і ризик смерті – до шансу на переродження. До розуміння, що ти – частина усіх природ. Домівка для мікроорганізмів, божа іскра, множина показників, згусток любові, об’єкт спостереження та беззаперечний провісник майбутнього.

Фільми приймаються виключно через фестивальну платформу filmfreeway. Для цього необхідно попередньо зареєструватися на платформі або подати фільм уже з наявного акаунту.

Роботи приймаються до 21 травня включно.

Регламент фестивалю можна переглянути за посиланням.

Організатор фестивалю – анімаційна студія Animagrad.

Стежити за новинами фестивалю LINOLEUM можна на офіційному сайті та на сторінці у Facebook.

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM — найбільший міжнародний анімаційний фестиваль в Україні, який існує з 2014 року. Щороку LINOLEUM пропонує учасникам та відвідувачам переглянути найкращу національну та світову анімацію, відвідати спеціальну освітню програму та взяти участь у воркшопах визнаних і відомих представників анімаційної індустрії країни та світу. Головна мета фестивалю – просування незалежної анімації в Україні.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2022 року

Чому глядачі не дивляться українське кіно?

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі