kinowar.com

Новий «Топ Ґан» б’є рекорди у прокаті

 06.06.2022  Новини

Фільм «Топ Ґан: Меверік» з Томом Крузом у головній ролі, який є продовженням культового романтичного екшну Тоні Скотта «Топ Ґан» («Найкращий стрілець»), за десять днів світового прокату заробив понад півмільярда доларів, передає Forbes.

Каса стрічки сягнула 548,6 мільйона доларів. З них 291,6 мільйона прийшлося на американський бокс-офіс. Тож у домашньому прокаті це найуспішніший проект за всю акторську кар’єру Тома Круза. У світовому ж контексті «Меверік» поки що поступається науковій фантастиці «Війна світів» (603 мільйона доларів) та трьом частинам шпіонської франшизи «Місія нездійсненна», а саме «Нації ізгоїв» (683 мільйони), «Протоколу Фантом» (696 мільйонів) і «Фолаут» (792 мільйони). Але у «Меверіка» є всі шанси наздогнати і перегнати.

Нагадаємо, світова прем’єра сиквелу про зухвалого пілота ВМС США на прізвисько Меверік відбулася у рамках позаконкурсної програми 75-го Канського кінофестивалю, де Круз був присутній особисто і отримав почесну «Золоту пальмову гілку» за внесок у світовий кінематограф. В українських кінотеатрах стрічка стартувала 2 червня.

Режисером продовження виступив Джозеф Косінскі («Трон: Спадок», «Світ забуття»). Свого часу зняти сиквел хотів і сам Тоні Скотт, проте постановник помер 2012 року, покінчивши життя самогубством.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі