kinowar.com

Онлайн-прем’єра української стрічки «Стоп-Земля» Катерини Горностай

На стримінгових платформах виходить український фільм про підлітків, дорослішання та перше кохання, який підкорив Берлінале.

Онлайн-прем’єра української стрічки «Стоп-Земля» Катерини Горностай

20 квітня фільм «Стоп-Земля» став доступний для онлайн-перегляду на платформах TakflixOLL.TVMEGOGO1+1 video та «Київстар ТБ».

«Стоп-Земля» — чуттєва історія про дослідження себе. Головна героїня, 16-річна Маша вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів, вийти із зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати — ніколи не знатимеш, чи це взаємно.

Світова прем’єра стрічки відбулася на Берлінському кінофестивалі, де «Стоп-Земля» отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» як Найкращий художній фільм конкурсу стрічок про підлітків Generation 14plus. В Україні картина стала тріумфаторкою Одеського міжнародного кінофестивалю (3 нагороди) та Національної премії кінокритиків «Кіноколо» (5 нагород).

Режисерка і сценаристка фільму — Катерина Горностай. «Стоп-Земля» стала її повнометражним дебютом. До цього режисерка зняла кілька удостоєних нагород короткометражних робіт, зокрема «Віддалік» і «Бузок», а також стала співрежисеркою документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж».

Головні ролі у стрічці виконали непрофесійні актори-підлітки, з якими режисерка та команда працювали в акторській лабораторії, — Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов. Зйомки проходили в Києві та Київській області.

Продюсери фільму: Віталій Шереметьєв, Вікторія Хоменко, Наталія Лібет, Ольга Бесхмельниціна. Виробництво здійснив кінопродакшн «ЕССЕ Продакшн Хаус» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

Подивитися фільм «Стоп-Земля» онлайн можна на платформах TakflixOLL.TVMEGOGO1+1 video та «Київстар ТБ».

Читайте також:

12 надихаючих українських фільмів, щоб відволіктись від постійної напруги часу війни

Найкращі фільми України за 30 років Незалежності

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі