kinowar.com

Онлайн-фестиваль «7+7» покаже кіно найкращих режисерок України та Великобританії

Фестиваль відбудеться з 14 вересня по 3 листопада на сайті 7plus7.takflix.com. Подія ініційована онлайн-кінотеатром Takflix у співпраці з London Short Film Festival (LSFF) за підтримки Українського культурного фонду та Британської ради в Україні.

What She Wants - Чого вона хоче

Протягом семи тижнів на сайті фестивалю відбудуться безплатні покази короткометражних фільмів видатних та молодих режисерок України та Великобританії, номінанток і лауреаток відомих фестивалів, а також освітні онлайн-події про жінок на екрані та в кіноіндустрії.

Мета фестивалю — збільшити видимість жінок-режисерів в сучасній кіноіндустрії та популяризувати цінності рівноправ’я, взаємоповаги, інклюзії та різноманіття. 

Онлайн-фестиваль «7+7»

Щотижня протягом фестивалю по два фільми (з України та Великобританії) будуть відкриті до безплатних показів на територіях України та Великобританії.

Жінці про жінку - For Woman About a Woman

В межах фестивалю будуть показані знакові чорно-білі фільми. Це  авангардний фільм-сновидіння «Полуденні тенета» (1943) уродженки Києва Майї Дерен, освітньо-пропагандистські стрічки «Жінці про жінку» (1930) української режисерки Ївги Григорович та «Перемоги у фітнесі: 4 і 20 струнких дівчат» (1940) британки Мері Філд. Їх доповнить псевдодокументальна стрічка на основі архівних матеріалів «Я хочу стати секретаркою» (2006) відомої британської кінофеміністки Сари Вуд.

До програми увійшли й кіноновела «Офелія» з альманаху «Три історії» (1997) визначної української режисерки Кіри Муратової, а також короткий метр «Бузок» (2017) Катерини Горностай — володарки Срібного ведмедя Berlinale та гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю за стрічку «Стоп-Земля».

Good Night - Весела ніч

Будуть показані стрічки режисерок, які діляться поглядом на актуальні проблеми сучасності, зокрема «Пелюшковий торт» (2021) Анастасії Бабенко, «Ендо-кінець» (2019) Еліс Сібрайт, «Зв’язок» (2018) Жанни Озірної, «Весела ніч» (2012) Мюріель д’Ансембур та «Після розставання» (1988) Анетт Кеннерлі. А також автобіографічний фільм «Тіло красиве» британсько-нігерійської режисерки Нгозі Онвур, яка стала першою чорношкірою жінкою у Сполученому Королівстві, чий художній фільм було показано у кінотеатрах. 

До програми потрапили й анімаційні короткометражні стрічки — «Я та моя кремезна дупа» (2020) Єлизавети Письмак та «Чого вона хоче» (2012) Рут Лінгфорд

The Body Beautiful - Тіло красиве

Програмними директорами фестивалю виступили Надія Парфан, кінорежисерка та засновниця онлайн-кінотеатру Takflix, та Філіп Ілсон, артдиректор та співзасновник LSFF.

Спікер(к)и та теми освітньої програми будуть анонсовані незабаром.

End-O - Ендо-кінець

Фестиваль проходить за підтримки Українського культурного фонду та Британської ради в Україні.

Офіційний сайт

Instagram

Facebook

Організатори: Takflix, London Short Film Festival, 86

Партнери: Довженко-Центр

Медіапартнери: Wonderzine, The Devochki, Marie Claire, Bestin, Заборона, Kinowar

Лондонський фестиваль короткометражних фільмів (LSFF) був заснований у 2003 році. Фільми представлені на фестивалі, можуть номінуватися на премію BAFTA. Мета LSFF — поставити в центр уваги режисерів, візуальних художників та творчих особистостей з різних напрямків. Кінофестиваль зосереджений на тому, аби навіть голоси з периферії були почуті. Вже 19 років на фестивалі діє принцип надання простору екрану та видимості нетрадиційному й незалежному кінематографу. Програма LSFF прагне створення умов для діалогу глядача з його історією та світом у цілому.

Takflix — найбільша легальна онлайн-платформа для перегляду українського кіно. У каталозі Takflix є ексклюзивні незалежні документальні та художні фільми, переможці й лауреати міжнародних конкурсів та класичні стрічки. 50% з продажу квитків отримують творці кіно.

Коментарі