kinowar.com

«Оскар» 2023: жодного року без скандалу

 02.02.2023  Новини

Нещодавно були оголошені номінанти на премію «Оскар» 2023, і через деякий час навколо однієї з номінанток розгорівся скандал.

До категорії «найкраща жіноча роль» очікувано потрапили Кейт Бланшетт («Тар»), Мішель Вільямс («Фабельмани»), Мішель Єо («Все завжди і водночас»), Ана де Армас («Блондинка») і… зовсім неочікувано Андреа Райзборо («Заради Леслі»), котра до цього у жодних рейтингах і прогнозах не фігурувала.

Тож згодом у соцмережах почали задавати питання, а чи чесно Райзборо потрапила до номінації?.. Справа в тому, що у стрічки «Заради Леслі» і зокрема в акторки Андреа Райзборо справді не було традиційної оскарівської промо-кампанії. Але її колеги (наприклад, Шарліз Терон, Кейт Вінслет, Дженніфер Еністон, Гвінет Пелтроу, Емі Адамс…) дуже нахвалювали і просили академіків підтримати Райзборо.

У результаті піднялося питання щодо виключення Райзборо з числа претенденток через нечесне промо. Проте днями, як пише Variety, генеральний директор Американської кіноакадемії Білл Крамер заявив, що акторка в номінантках залишиться. Але разом з тим уточнив, що після цьогорічного нагородження до регламенту стосовно промо-кампаній «будуть внесені зміни і неодмінно доведені до кожного члена Академії».

«Заради Леслі» – малобюджетна інді-драма режисера-дебютанта Майкла Морріса, в якій Андреа Райзборо зіграла мати-одиначку з Західного Техасу, що несподівано виграє велику суму в лотерею, але всі гроші розтринькує. Через шість років Леслі знову опиняється у рідному місті. Тепер вона алкоголічка без місця проживання, котра не може порозумітися з єдиним сином… І сам фільм, і гра провідної актриси отримали дуже теплі відгуки критиків.

Нагадаємо, лауреати «Оскара» 2023 стануть відомі під час церемонії нагородження 12 березня.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.