kinowar.com

Перед прем’єрою фільму «Людина з табуретом» вийде книга Леоніда Кантера

У лютому 2019 року видавництво «Люта справа» перевидає книгу Леоніда Кантера й Павла Солодька «З табуретом до океану» про подорож на мис Горн та інші пригоди мандрівників. Реліз відбудеться напередодні української прем’єри стрічки «Людина за табуретом», яку створив режисер Ярослав Попов на основі відзнятих Леонідом хронік.

Людина з табуретом книга

На шляху до здійснення мрії — подорожей до чотирьох океанів зі звичайним кухонним табуретом — Леонід і його супутники пережили багато пригод. Вони пройшли крізь безліч життів та сценаріїв, де були епізоди життя індіанців на карибських островах, бандити латиноамериканських мегаполісів, вуличні вистави на майданах і палубах кораблів, в’язниця і нестримна свобода, народження та смерть. За час подорожей українські мандрівники побували у 30 країнах, подолали 60 тисяч кілометрів і встановили табурети на берегах усіх світових океанів.

Повернувшись додому, Леонід Кантер разом із своїм другом Павлом Солодьком уклали сотні спогадів і тонну щоденникових записів у книжку, що вперше була видана восени 2014 року. Кількасот годин унікального відеоматеріалу перетворилися на фільм «Людина з табуретом», що вийде у прокат 21 лютого. Проте зняти вдалося не все — книга доповнює фільм, розкриваючи більше подробиць і перипетій табуретної історії. Оновлену редакцію підготували друзі Леоніда Кантера та видавництво «Люта справа». Ілюстрації створила художниця Влада Сошкіна.

«Скоріше відкривайте книжку, бо такого сюжету ви не могли і намріяти. Але прочитавши — неодмінно зможете. І не лише намріяти, а й втілити!» — Обіцяє видавництво. Передпродаж книги триває до 15 лютого.

Коментарі