kinowar.com

Презентовано трейлер документального фільму режисера Дмитра Грешка про акторів-переселенців. Світова прем’єра відбудеться на фестивалі SEEfest у Лос-Анджелесі

Команда UP UA Studio напередодні світової прем’єри стрічки «Король Лір: як ми шукали любов під час війни» представила трейлер фільму, що розповідає про українських переселенців, яким сила мистецтва допомогла подолати жахи війни. Сам кінофестиваль SEEfest, присвячений фільмам Південно-Східної Європи відбудеться з 26 квітня по 3 травня у Лос-Анджелесі, США.

«Король Лір як ми шукали любов під час війни»

На початку повномасштабного вторгнення тисячі українців змушені були покинути власні домівки й шукати притулку деінде. Так частина з них потрапила до Ужгорода, що на Закарпатті. Серед тих, хто відгукнувся допомогти переселенцям, був і театральний режисер В’ячеслав Єгоров. Він же став і автором ідеї повнометражного документального фільму. Разом з акторами-аматорами, що приїхали сюди з різних куточків України, він вирішив втілити на сцені класичну п’єсу Шекспіра – «Король Лір».

«Король Лір як ми шукали любов під час війни»

Зафільмувати історію про силу мистецтва в боротьбі проти жахів війни вирішив режисер Дмитро Грешко в новому повнометражному документальному фільмі. Допомогти реалізувати проєкт погодилась продюсерка Поліна Герман та UP UA Studio.

«Король Лір як ми шукали любов під час війни»

Режисер Дмитро Грешко коментує:

«Коли почалось повномасштабне вторгнення, я переїхав в Ужгород, і щоб якось упоратися з новою реальністю, почав знімати все, що відбувається навколо. Одного разу В’ячеслав, місцевий театральний режисер та мій добрий знайомий, поділився ідеєю зйомки фільму про створення театру з переселенцями. Ідея мені сподобалась, і ми без вагань почали роботу».

«Король Лір як ми шукали любов під час війни»

Продюсерка Поліна Герман додає:

«Для нас «Король Лір: як ми шукали любов під час війни» — це історія про те, як мистецтво може вилікувати душевні травми звичайних людей. Для мене цей фільм дуже важливий, адже з його допомогою я хочу познайомити іноземців з українським народом і показати, що наші люди здатні творити та любити попри все».

Прем’єра фільму відбудеться на цьогорічному кінофестивалі Південно-Східної Європи (також відомий як SEEfest). Він проходить щорічно протягом першого тижня травня у межах всього Лос-Анджелеса. У ньому беруть участь документальні та ігрові фільми повного й короткого метру країн Південно-Східної Європи та Кавказу.

«Король Лір як ми шукали любов під час війни»

На офіційному ютуб-каналі «UP UA Studio» можна переглянути новий трейлер фільму, який команда представить на кінофестивалі SEEfest цього року:

(авторка трейлеру Анна Істоміна)

«Король Лір як ми шукали любов під час війни»

За підтримки:
Закарпатської Фільмкомісії
Emergency Support Initiative від Київська Бієнале
Docu/Help від DocudaysUA
Rise Up UA
Cinema Space
DocEdu Foundation
Freedom Writers Foundation
People in Need (Словаччина)
ТМ Парада
Департаменту культури, національностей та релігій, та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Закарпатської обласної військової адміністрації.
Громадської правозахисної жіночої
організації “Зонта-клуб” м. Ужгород
Приватного благодійного фонду
«Сан Франциско – Україна»
Закарпатському обласному палацу дитячої та юнацької творчості “ПАДІЮН”

«Король Лір як ми шукали любов під час війни»

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі