kinowar.com

Прем’єра кліпу Христини Соловій на пісню СТЕЖЕЧКА, саундтрек до фільму КРУТИ 1918

На офіційному Youtube-каналі Христини Соловій відбулася прем’єра кліпу на пісню “Стежечка”. Лірична композиція на слова Івана Франка є саундтреком до історичного фільму “Крути 1918”, який 7 лютого виходить в широкий прокат в Україні.

Для Христини Соловій – це перший досвід співпраці з кінематографом. Вона зізнається, що коли писала пісню “Стежечка”, уявляла саме українське кіно.

“Пригадую, як колись захоплювалась саундтреком Святослава Вакарчука до кінофільму “Украдене щастя”, за мотивами драми Івана Франка. Тоді в мені й зародилась мрія написати свій саундтрек”, – говорить співачка.

Символічно, що прем’єра кліпу відбулася в День 100-ліття соборності України.

“Пісню «Стежечка» я написала на текст улюбленого Івана Франка – видатного поборника української соборності, – додає Христина Соловій. – Пісня написана більше п’яти років тому, а текст – у минулому столітті. Це трепетно і хвилююче, що у День соборності України вони зійшлись в одному часопросторі і стали супроводом фільму “Крути 1918”.

Фільм “Крути 1918” – історичний екшн, присвячений бою на станції Крути взимку 1918 року. Тоді чотири сотні юнаків стали проти 4-тисячного добре озброєного війська більшовиків.

“Коли ми думали над музичною концепцією стрічки, зрозуміли, що в чоловічій історії нам вкрай необхідний жіночий голос, який би посилив драматургію, – розповідає продюсер фільму “Крути 1918” Андрій Корнієнко. – І перша, хто спав на думку – це Христина Соловій, душа сучасної української пісні. Ми, творці фільму, радіємо, що в нас вийшла така плідна співпраця”.

Окрім пісні “Стежечка”, до фільму “Крути 1918” також увійшла відома композиція гурту “Океан Ельзи”, у виконанні Христини Соловій.

Нагадуємо, що в Києві, на стіні будинку за адресою вул. Велика Васильківська, 111/113, що біля Палацу України, було створено мурал “Крути”, який вшановує пам’ять героїв, які виборювали незалежність України 101 рік тому. Художник – Андрій Пальваль (творча група Kailas-V). Проект було здійснено спільними зусиллями творців фільму “Крути 1918”, Департаменту суспільних комунікацій КМДА, Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, громадської організації “Ай лав Юкрейн”, проекту #КиївськіМурали, компанії ТОВ “ВП “ПОЛІСАН”.

Крути 1918

КРУТИ 1918

Режисер: Олексій Шапарєв

У ролях: Євген Ламах, Надія Коверська, Андрій Федінчик, Олексій Тритенко, Віталій Салій, Олександр Піскунов, Максим Донець, Дмитро Ступка, Остап Ступка, Наталя Васько, Богдан Юсипчук

Композитор: Марко Моріні

Саундтрек: Христина Соловій, Гайдамаки

Виробництво: Good Morning Film, за підтримки Держкіно України

Історичний екшн “Крути 1918” знятий за реальною історією бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року. На тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнене «червоними» агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.

Коментарі