kinowar.com

Прем’єра міжнародного трейлера та постер фільму «Носоріг» Олега Сенцова

Представляємо офіційні міжнародні трейлер та постер кримінальної драми «Носоріг» Олега Сенцова. Світова прем’єра фільму відбудеться 10 вересня на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», картина Сенцова стане фільмом-закриттям секції.

«Носоріг» є другою повнометражною роботою українського режисера Олега Сенцова. У 2012 році фільм вже був представлений на індустрійній платформі Міжнародного кінофестивалю в Софії, де отримав нагороди за Найкращі проєкт і пітчинг. Проте роботу над картиною було призупинено через незаконний арешт Сенцова російськими спецслужбами у 2014 році та подальше його ув’язнення. Після звільнення режисера у 2019 році, роботу над проєктом було відновлено.

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Носоріг 2021

Зйомки «Носорога» проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року. Головні ролі у фільмі виконали Сергій Філімонов, Євген Черников, Євген Григор’єв та Аліна Зєвакова. Оператором-постановником стрічки виступив відомий польський оператор Богуміл Годфрейув, неодноразовий переможець і номінант багатьох фестивалів та премій, зокрема, працював над фільмом «Чоловіча справа» (реж. Слабомир Фабіцький) , який був номінований на «Оскар».

«Носоріг» створений у копродукції України, Польщі та Німеччини. Українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов («Артхаус Трафік») та Олег Сенцов («Край Кінема»). Польські співпродюсери – Даріуш Яблонський, Віолетта Камінська, Ізабела Войчік (Apple Film Production), німецькі – Хайно Деккерт, Тіна Бьорнер (Ma.ja.de. Fiction). Міжнародний дистриб’ютор стрічки – компанія WestEnd Films.

Носоріг Сенцов

Створення фільму підтримано Міністерством культури та інформаційної політики України, Державним агентством України з питань кіно, фондом підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, Польським кіноінститутом, німецьким кінофондом Medienboard Berlin-Brandenburg.

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі