kinowar.com

Фільм-призер Berlinale «Стоп-Земля» Катерини Горностай відкриє кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

«Стоп-Земля» стане фільмом-відкриттям п’ятого Міжнародного кінофестивалю Kharkiv MeetDocs, який пройде з 26 вересня по 2 жовтня 2021 року.

Стоп-Земля фильм

Показ фільму Катерини Горностай відбудеться 26 вересня в межах урочистого відкриття у Харківській філармонії.  Після перегляду можна буде поспілкуватися з творчою командою «Стоп-Землі» в межах Q&A-сесії.

«Стоп-Земля» – чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе. 16-річна Маша вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно. 

Стоп-Земля фильм

Світова прем’єра стрічки відбулася на Берлінському кінофестивалі, де «Стоп-Земля» отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» як «Найкращий художній фільм» конкурсу стрічок про підлітків Generation 14plus. Українська прем’єра пройшла в межах Одеського міжнародного кінофестивалю, де стрічку відзначили нагородою Гран-прі та «Золотим Дюком» за «Найкращий повнометражний фільм». А увесь акторський колектив фільму журі Національного конкурсу нагородило за «Найкращу акторську роботу», що на ОМКФ відбулось вперше. У широкий український прокат фільм виходить 4 листопада 2021 року.

Головні ролі у стрічці виконали непрофесійні актори-підлітки, з якими в процесі підготовки до зйомок режисерка та команда працювали в акторській лабораторії, – Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов та інші.

Придбати квитки на урочисте відкриття кінофестивалю 26 вересня можна за посиланням

Стоп-Земля фільм 2021

Також доступні фестивальні абонементи, які надають глядачам змогу подивитися фільми конкурсних програм та позаконкурсних секцій, відвідати майстер-класи та зустрічі з творчими групами фільмів у форматі Q&A, брати участь у глядацькому голосуванні.

Ювілейний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs цього року відбудеться з 26 вересня по 2 жовтня у Харкові. Освітня програма буде доступна глядачам також у форматі онлайн. Головна мета фестивалю — популяризація українського документального та ігрового кіно, розширення меж українського кіноглядача та культурний розвиток Східної України.

Фестиваль Kharkiv MeetDocs 2021 проходить за підтримки Auswärtiges Amt (Федеративне міністерство іноземних справ Німеччини) та Державного агентства України з питань кіно.

Офіційний сайт

Facebook

Instagram

Kharkiv MeetDocs — міжнародний кінофестиваль документальних та ігрових фільмів, що фокусується на культурі, проблемах і повсякденному житті східних областей України. Програми фестивалю включають покази найкращих фільмів таких фестивалів як Sundance Film Festival, Berlinale, Festival international du film de Cannes, номінантів та лауреатів премії «Оскар». Kharkiv MeetDocs заснований у 2017 році, ідеологиня і директорка фестивалю — кінопродюсерка Євгенія Крігсхайм. Головна мета фестивалю — популяризація українського документального та ігрового кіно, розширення меж українського кіноглядача та культурний розвиток Східної України.

Цього року Kharkiv MeetDocs пройде з 26 вересня по 2 жовтня в змішаному онлайн та офлайн форматі. До програми фестивалю увійде національний та міжнародний конкурс ігрового й документального повнометражного і короткометражного кіно, спеціальні покази та національні прем’єри, а також індустріальна секція, яка складатиметься з воркшопів, майстер-класів та творчих зустрічей з професіоналами індустрії.

Організатори фестивалю: Media Frontline e.V., ГО «Тинк Тенк Юкрейн».

Партнери фестивалю: ПотомуЧто, The Thursday Company GmbH.

Медіапартнери фестивалю: видання «Новое время», Kinowar, Detector.Media, «Тиждень», «Нове українське кіно», телеканали Simon та АТН, медіагрупа «Об’єктив», видання «Город Х», «Х1»Smart Media, Depo.Харків, Vgorode Харків, Gwara Media.

Коментарі