kinowar.com

Прем’єра: перший тизер байопика про Лесю Українку

До дня народження Лесі Українки команда фільму про відому поетесу презентує перший тизер майбутнього байопіка під робочою назвою “Леся Українка. Узлісся”.

У сюжеті тизеру відображено один з найдраматичніших проміжків у долі поетеси – це час, який вона провела з Сергієм Мержинським наприкінці його життя. Леся Українка самовіддано піклувалась про коханого, намагаючись полегшити його останні дні. Саме тоді, однієї жахливої ночі, вона написала одну з своїх відомих поем “Одержима”. У тизері байопіку Леся опиняється у найтрагічніший момент свого життя, але вона знаходить в собі сили, щоб перетворити горе і біль втрати на глибинну та дуже проникливу творчість. Багато дослідників кажуть, що саме ці події стали переломним моментом у її житті, який дав Лесі, як митцю, новий поштовх, після котрого її поезія стала більш зрілою, глибокою, драматичною та принесла їй світове визнання.

Дарья Полунина

“У майбутньому фільмі, як і у тизері, ми хочемо показати некласичний та незвичайний образ Лесі Українки, – говорять продюсери фільму Юлія Сінькевич та Марія Москаленко. – Ми всі звикли до портрета на шкільній стіні та сухих фактів, які викладали нам вчителі літератури. Але ми хочемо показати Лесю зовсім іншою: живою, сучасною, із глибокими почуттями. Ми відтворимо образ справжньої жінки-енігми, розповімо про всі містичні та контроверсійні повороти її долі”.

Роль Лесі Українки в тизері виконала молода українська акторка Дар’я Полуніна, яка зіграє відому поетесу й у стрічці. Режисер байопику Нана Джанелідзе розповіла, що їй з Дашею дуже легко працювалось:

“Дар’я дуже неординарна акторка, на яку чекає велике майбутнє. З першого погляду я зрозуміла, що вона відмінно впорається з роллю Лесі Українки, – зазначила Нана. – Насправді, для всієї команди зйомки тизера стали своєрідним випробуванням: ми мали зрозуміти, наскільки точно ми можемо відтворити той образ Лесі, котрий лежить в основі сценарію та ідеї нашого фільму, наскільки нам комфортно працювати усім разом. На мою думку, все вдалося якнайкраще”.

Дар’я Полуніна

Зйомки тизеру проходили у Києві – у Голосіївському парку та у декораціях однієї із фотостудій. Сценарій та концепція тизеру розроблені Наною Джанелідзе. Ідея реалізована продакшен компаніями JS Films та FX Films.

Команда, що працювала над створенням тізеру:

Продюсери: Юлія Сінькевич та Марія Москаленко
Оператор: Михайло Марков
Художник по костюмах: Антоніна Белінська, Галіна Соколовська
Художник-постановник: Юрій Ларіонов

Нагадаємо, зйомки байопика про Лесю Українку було підтримано Українським культурним фондом.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2019 року

Коментарі