kinowar.com

Проект фільму “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука отримав фінансову підтримку Французького національного центру кіно

Проект художнього фільму “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука отримав фінансову підтримку Французького національного центру кіно (CNC Aide aux cínemas du monde)

Памфір

Aide Aux Cínemas du Monde – знаковий фонд, метою якого є участь Франції у виробництві міжнародних фільмів, що мають вийняткову художню якість, здатність представляти різні точки зору, а також унікальну кіномову. На минулорічному Каннському кінофестивалі було представлено 17 проектів, підтриманих цим фондом.

Проект художнього фільму “Памфір” став одним із переможців у секції підтримки виробництва дебютних фільмів. Кожного року в межах тільки цієї секції фонд отримує понад 800 заявок зі всього світу та за результатами жорсткого конкурсу обирає лише двадцять.

Французька копродюсерка фільму Лора Бріан зазначила: “Я пишаюся тим, що стала частиною цієї приголомшливої художньої пригоди, і рада залучити CNC та ключових французьких гравців до виробництва проекту.”

“Французький кіноринок є найбільшим та найважливішим для дистрибуції незалежного авторського кіно. Ми надзвичайно щасливі вітати нашого ко-продюсера Лору Бріан, вдячні їй за підтримку та надзвичайно раді, що ще на стадії сценарію показ майбутнього фільму гарантований у Франції, Польщі, Швейцарії, Нідерландах та Україні”, – розповіла продюсерка фільму Олександра Костіна.

Нагадаємо, що наразі проект фільму “Памфір” знаходиться у процесі підготовки до зйомок. Зйомки стрічки розпочнуться вже цієї осені.

У 2019 році “Памфір” став переможцем 11-ого пітчингу Держкіно (ігрові повнометражні авторські фільми спільного виробництва), отримав підтримку Польського Інституту Кіно (PISF), швейцарського фонду Visions Sud Est та одного із найбільш відомих фондів у Європі, які фінансують експериментальне кіно – Hubert Bals Fund.

Девелопмент проекту здійснювався за підтримки Українського Культурного Фонду. Над сценарієм режисер працював в резиденції Каннського міжнародного кінофестивалю Cinéfondation Residence. Також проект був розроблений у двох найвпливовіших сценарних майстернях – TorinoFilmLab (Script&Pitch) та Midpoint Intensive.

Виробництвом фільму займається компанія BOSONFILM, продюсер Олександра Костіна, спільно з MADANTS (Польща) та Les Films D’Ici  (Франція).

Офіційна фейсбук-сторінка фільму «Памфір»

Офіційна сторінка компанії BOSONFILM

 

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі