kinowar.com

Під обстрілами в укритті: У Миколаєві відбувся кінофестиваль “Тактична пауза”

Покази фільмів відбувались навіть після наймасштабнішого від початку війни обстрілу міста

У Миколаєві, який щодня цинічно обстрілюють російські окупанти, відбувся кінофестиваль “Тактична пауза”. Організований кіножурналістом Алексом Малишенком та координатором волонтерів Громадської організації «ДОФ» Дмитром Давиденком захід проходив в одному з безпечних укриттів міста з 27 до 31 липня.

Під обстрілами в укритті: У Миколаєві відбувся кінофестиваль “Тактична пауза”

У період проведення фестивалю Миколаїв зазнав найсильнішого обстрілу за весь час війни. Втім, це не зупинило сміливих поціновувачів українського кіно, які попри можливі ризики відвідували покази фільмів, що відбувалися в обладнаному та безпечному бомбосховищі.

Кінофестиваль в Миколаєві став справжнім викликом для мене як для волонтера. Основні завдання: забезпечити безпеку відвідувачів і створити позитивну атмосферу, за якої глядач захоче прийти до кінозали знову. Це особливо було важко реалізувати, бо на дні проведення кінопоказів припали наймасштабніші ракетні обстріли міста. Але миколаївський глядач виявився сміливим і мотивованим. Тож все вдалося”, – поділився Дмитро Давиденко.

Під обстрілами в укритті: У Миколаєві відбувся кінофестиваль “Тактична пауза”

Понад 160 глядачів побачили такі стрічки:

Крім того, відвідувачі кінофестивалю “Тактична пауза” мали змогу поспілкуватися з авторами деяких фільмів. Так, документальну стрічку “Заповідник “Асканія”” представив режисер Андрій Литвиненко, а фільм “Зошит війни” презентував режисер Роман Любий.

Під обстрілами в укритті: У Миколаєві відбувся кінофестиваль “Тактична пауза”

Наш кінофестиваль зібрав неймовірних людей, які люблять кіно більше, ніж бояться ракет. Кожний перегляд став своєрідним переосмисленням успішних фестивальних стрічок, що були у нашій програмі. Мінорна інтонація “Додому” раптом перетворилася на надію про повернення Криму, а “Стоп-Земля” стала машиною часу, яка буквально перенесла зал у безпечний підлітковий світ. Як на мене, покази в таких умовах мають ще один важливий ефект – вони заряджають для подальшої боротьби з росіянами”, – розповідає Алекс Малишенко.

Відчути магію українського кіно та його здатність занурити глядача в інші світи завітали також журналісти з Ізраїлю, Польщі, Франції та Японії. А одним з глядачів став Прес-офіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

Всі покази в межах фестивалю відбувались безкоштовно.

Під обстрілами в укритті: У Миколаєві відбувся кінофестиваль “Тактична пауза”

Кінофестиваль “Тактична пауза. Українське кіно в Миколаєві” дякує партнерам показів: Arthouse Traffic, 86PROKAT, «Вавилон‘13», Kristi Films. Покази українського кіно відбувались за підтримки миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, Агенції розвитку Миколаєва, партнера заходу Артема Свистуна, а також у співпраці з компанією 435 Films.

Інформаційна підтримка: Move in Movie

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.