kinowar.com

Пішов з життя Жан-Луї Трентіньян

 17.06.2022  Новини

Сьогодні, 17 червня, не стало легендарного французького актора Жан-Луї Трентіньяна, зірки фільмів «І Бог створив жінку», «Небезпечні зв’язки», «Чоловік і жінка», «Конформіст», «Любов» та багатьох інших.

Акторові був 91 рік. Його останньою дружиною, що тепер стала вдовою, була автогонщиця Маріанне Гепфнер, з якою Трентіньян був одружений з 2000 року. Артист залишив після себе величезний кіноспадок, а також трійко дітей і четверо онуків.

Жан-Луї Трентіньян народився 1930 року на курортному півдні Франції. На початку 1950-х почав грати у театрі, а 1956 року вперше з’явився на екрані у чорно-білій стрічці Крістіана-Жака «Якщо всі хлопці світу».

У кіно Трентіньян продовжував зніматися майже до останнього. З його останніх знакових робіт – дві картини Міхаеля Ханеке: «Любов» і «Хеппі-енд». Востаннє актор зіграв 2019 року. Це була романтична драма Клода Лелюша «Чоловік і жінка: Найкращі роки», що стала продовженням знаменитого фільму «Чоловік і жінка», нагородженого «Оскаром» та «Золотою пальмовою гілкою», а також стрічки «Чоловік і жінка: 20 років потому».

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі