kinowar.com

Режисер «Гремлінів» звинуватив авторів «Мандалорця» у плагіаті

 18.07.2022  Новини

Творець культових «Гремлінів» Джо Данте вважає, що автори діснеївського серіалу «Мандалорець» скопіювали образ малюка Йоди з гремліна, вірніше магвая на ім’я Гізмо, головного персонажа його оригінальної стрічки 1984 року випуску, пише CNN.

Данте висловився досить жорстко. Він назвав авторів серіалу плагіаторами і назвав їх «запозичення» не інакше як «безсоромною крадіжкою». З іншого боку, очевидну схожість двох істот можна було б визначити як алюзію і омаж, буцімто автори серіалу надихалися Гізмо при створенні малюка Йоди. Проте шоуранер діснеївського проєкту Джон Фавро змовчав про наслідування магвая. Образами для натхнення він назвав «Інопланетянина» Спілберга і «Паперовий місяць» Пітера Богдановича.

Нагадаємо, серіал «Мандалорець» зі всесвіту «Зоряних війн» стартував на платформі Disney+ восени 2019 року і отримав схвальні відгуки критиків. Взимку 2023 року має вийти третій сезон.

Також варто відмітити, що дорослий майстер Йода вперше з’явився на екрані 1977 року у четвертому епізоді «Зоряних війн» «Нова надія», тобто за сім років до «Гремлінів».

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.