kinowar.com

Світ Дикого Заходу: 4 сезон, 2 серія

 06.07.2022  Новини, Рекап

Друга серія починає містити деякі ознаки хвороби третього сезону – надмірний пафос у діалогах, немотивовану загадковість та спробу розтягнути події на більшу кількість епізодів, ніж того справді потребує сюжет. Тим не менш, поки що все виглядає досить бадьоро і все ще справляє враження цілком нового проекту зі звичними персонажами. Будемо сподіватися, що 3 і 4 серії стануть проривом – нам покажуть великий задум поганих хлопців і буде чому співчувати.

світ дикого заходу четвертий сезон друга серія

Далі текст містить спойлери 2 серії серіалу — якщо ви ще не переглянули її і збираєтесь це зробити, радимо відкласти цей текст до перегляду

У цьому епізоді нарешті зявляється Шарлотта (Тесса Томпсон). Втім, здається, що це не Шарлотта, а Долорес у тілі Шарлотти (ми б пояснили, базуючись на подіях третього сезону, але це немає сенсу, просто сприймайте як є). Вона діє спільно з роботом-Вільямом (нам більше подобається називати його Людиною у чорному). При цьому людину-Вільяма вона підтримує у стані кріогенного стазу. Тактика робоВільяма (чи, скоріше, тактика Долорес, бо схоже, що все ж вона за головну) проста: якщо хтось з ним не співпрацює, він замінює їх на роботів-двійників (хостів). Так він вчинив із самим віце-президентом США, який прийшов на зустріч до нього майже без охорони та погрожував забрати підтримку. Клементина Пенніфітер (Анджела Сарафян) вбила двох охоронців (бо до цього Вільям здійснив візит до неї, намагався дізнатися, де зараз Мейв, а коли отримав негативну відповідь, вбив – та, мабуть, перепрограмував її), а сам робоВільям вбив віце-президента ключкою для гольфу. Віце-президент поводився надто самовпевнено та недалекоглядно, крім того, він був залучений до брудних справ корпорації Вільяма, тож його навіть і не шкода.

світ дикого заходу четвертий сезон друга серія

Так само Вільям/Долорес вчинив і з сенатором Каліфорнії, коли той відмовився його підтримати, хоча й досить дружелюбно. Він ніби чекав на його відповідь, а після відмови представив йому заміну його самого і його дружини. Дружину її двійник поранив у спину ножем, самого сенатора було вбито (власне у цій сцені і з’явилася Шарлотта-Долорес). Дружину вирішили залишити живою, адже у неї буде місія. Але ніякої місії ми не побачили – власне, всю історію вбивства сенатора Мейв побачила очима його двійника-робота, якого вони з Калебом знешкодили. Після цього вони пішли до стайні, де дружина сенатора була у божевільному стані, у її руках був ніж, навколо лежали мертві коні. Вона нічого путнього не сказала Мейв та Калебу, а потім промимрила, що її роль вже зіграна і її потрібно звільнити – тоді вона спробувала атакувати Калеба, а Мейв її застрелила. Якщо місія була у тому, щоб презентувати Мейв та Калебу нову реальність їх ворогів, то це не надто вдалий задум.

світ дикого заходу четвертий сезон друга серія

Сама ж Долорес (себто, її фізичне тіло), яка тепер є Кристиною, продовжує пошуки того чоловіка, який покінчив з собою у першій серії. Вона знаходить спустілий шпиталь у Нью-Джерсі та загадкові малюнки вежі, про яку вже кілька разів згадували (і про яку весь час кричить безхатько біля офісу її компанії).

світ дикого заходу четвертий сезон друга серія

Нарешті, Мейв і Калеб потрапляють у новий парк. Тепер він присвячений вже не Дикому Заходу, а так званим Ревучим двадцятим (англійською це Roaring Twenties). Ця епоха була пов’язана з економічним процвітанням після Першої світової війни (саме тому її ще називають “Проспериті”), коли авто, телефони, електрика, холодильники та інша техніка набули максимального поширення у США та багатьох європейських країнах; дуже динамічно розвивалися кіно, музика, культура; дістали піку джаз та арт-деко; мас-медіа приділяли тонни уваги зіркам та селебріті. Тобто це були часи, коли люди з грошима жили своїм найкращим життям. Можливо, це не закладали як другий сенс, але трохи схоже на ті цінності, які намагалися відстоювати для власних спонсорів Трамп і його партія. Але ми усі пам’ятаємо, що прийшло на зміну Ревучим двадцятим. Велика депресія прикінчила всі надії богеми на краще життя.

світ дикого заходу четвертий сезон друга серія

Саме таку богему і бачать Мейв і Калеб у новому парку – і саме для них робоВільям робить пафосну промову. Інвестори Delos та майбутні гості парку – звісно, що вони з часом будуть обдурені, але поки що Вільяму/Долорес потрібні їх гроші.

світ дикого заходу четвертий сезон друга серія

Якщо позбутися пафосу та загадковості, то у цього сезону значно більше шансів на успіх – звісно, якщо за великим планом Долорес та Вільяма щось дійсно приховано. Тому що цілком можливо, що за всіма промовами про новий світовий порядок немає зовсім нічого. Але щоб з’ясувати це, доведеться почекати.

Серіал «Світ Дикого Заходу» (Westworld), 4 сезон

2 серія: Достатньо самотній (Well Enough Alone)

Режисер Крейг Макніл
Сценарій Метью Піттс і Христина Хам
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях: Ед Гарріс, Еван Рейчел Вуд, Тендіве Ньютон, Аарон Пол, Тесса Томпсон, Анджела Сарафян

Дата показу: 3 липня 2022 року

Читайте також:

Що відбувалося у 1 серії 4 сезону

Рекапи 3 сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Найкращі фантастичні серіали

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі