kinowar.com

Світ Дикого Заходу: 4 сезон, 3 серія

 18.07.2022  Новини, Рекап

Четвертий сезон “Світу Дикого Заходу” у третій серії починає переслідувати те саме прокляття, що і попередній – все стає надто пафосним і загадковим. Ця загадковість необов’язкова та напускна. Це коли замість того, щоб прямо відповісти на запитання, ти кажеш приказками з філософських пабліків у манері Йоди. “Це спілка загадкових людей? – Хто знає, друг мій, хто знає…”.

На позитивному боці – динаміка та напруження. Якщо над діалогами варто було б працювати краще, то з точки зори візуально витриманого трилеру у цього сезону все добре. Якщо ті лінії сюжету, що було розпочато у перших епізодах не закинуть та доведуть до логічного завершення, то майбутнє 5 та 6 сезонів виглядає вже не так похмуро.

Світ Дикого Заходу четвертий сезон, 3 серія

Далі текст містить спойлери 3 серії серіалу — якщо ви ще не переглянули її і збираєтесь це зробити, радимо відкласти цей текст до перегляду

У третьому епізоді нарешті з’являється Бернард (Джеффрі Райт). Він прокинувся від перебування у якійсь райській віртуальній території для роботів та повернувся, щоб рятувати світ людей від катастрофи. До цього він мав пафосну загадкову бесіду з індіанцем, добре відомим нам за другим сезоном серіалу “Фарго” (Акечета, у другому сезоні “Світу Дикого Заходу” лідер племені привидів). Тут він був кимось на зразок архітектора Матриці у третій “Матриці” (такий само незрозумілий та зарозумілий персонаж, який з важним виглядом каже речі, далекі від того, що відбувається у серіалі). Прокинувшись, Бернард бачить Ешлі Стаббса (Люк Гемсворт). Той каже “міг би і подякувати за те, що наглядав”, при тому, що Бернард вкритий пилом за всі ці сім років – власне, він також звертає увагу товариша на цей факт.

Світ Дикого Заходу четвертий сезон, 3 серія

Далі Бернард вбиває (ми не розуміємо, нащо) двох чоловіків на парковці біля забігайлівки. Разом зі Стаббсом вони зустрічають незнайомку з якогось повстанського руху. Вона не розуміє хто вони та чому вона має їм довіряти, але Бернард переконує привезти їх на базу. Взагалі, Бернард має можливість передбачати майбутнє, але маємо підозру, що у кращих традиціях третього сезону він буде мати її тільки у тих випадках, коли сценаристам так зручно.

Світ Дикого Заходу четвертий сезон, 3 серія

Оскільки персонажів багато, автори сезону резонно вирішили, що в межах однієї серії варто розповідати 2-3 лінії, адже інакше це буде набір розрізнених та дуже коротких фрагментів. Тому окрім Бернарда та Стаббса ми бачимо дружину і доньку Калеба, а пізніше і самого Калеба з Мейв. Родина Калеба готується до від’їзду, з чим їм допомагає друг, якого Калеб надіслав замість себе, Карвер. Однак якимось чином донька Картера розуміє, що це не справжній Карвер (а потім на підтвердження своїх думок знаходить труп справжнього Карвера). Тоді вони з матір’ю ховаються (до речі, ідеальна командна робота), а потім мати застрелює робота, що є його двійником.

Світ Дикого Заходу четвертий сезон, 3 серія

У той же час Мейв та Калеб також бачать Френкі, доньку Калеба, у підземеллі парку “Божевільні роки” (така сама назва і у цього епізоду – Années Folles називали “Ревучі двадцяті” у Франції). Для того, щоб туди потрапити, вони використовують знання сценаріїв парку (тут ми бачимо, що не перенапружуватися і використовувати попередні напрацювання – це прийом не тільки фільммейкерів, а й творців парку; вони оновили його концепцію, але основу сценарних історій та особливості характерів персонажів залишили тими самими, що були й у попередній версії парку). Коли в салуні стається пограбування, Мейв та Калеб розстрілюють його учасників, а потім прикидаються мертвими, щоб їх забрали вниз разом з тілами машин.

Світ Дикого Заходу четвертий сезон, 3 серія

У підземеллі вони бачать додаткову “секретну” гру – “різанина у парку” (це відтворення подій, коли Долорес стала поганою та почала винищувати всіх, хто ставав на шляху). Вони знов всіх ліквідують та потрапляють на рівень нижче, там де вже не грають, а справді відновлюють андроїдів. І саме тут вони бачать Френкі – їй загрожує небезпека. Штучний інтелект керує її діями і змушує застрелити себе. Калеб за допомогою Мейв продирається до кімнати і зупиняє Френкі, але тут ми розуміємо, що лінії з дочкою Калебу не зміщені у часі, а йдуть паралельно – це означає, що він потрапив до пастки. “Френкі” відчиняє черепну коробку і звідти вилітає зграя мух, які вже не вперше відіграють роль загадкових істот, які впливають на людей (у першій серії вони якось змусили одного з керівників картелю вбити всіх своїх та передати дамбу у власність Вільяма).

Вільям також з’являється і атакує Мейв. І оскільки він тепер не людина, їй дуже непросто у цьому двобої. Отже, ці двоє тепер у справжній небезпеці – але у наступній серії ми, мабуть, спочатку побачимо, чим зайнята Долорес (яка тепер Кристина) і Шарлотта (яка тепер, насправді, Долорес). крім того, не будемо забувати, що за Кристиною стежив Тедді, а отже і йому потрібно починати діяти.

Серіал «Світ Дикого Заходу» (Westworld), 4 сезон

3 серія: Божевільні роки (Années Folles)

Режисер Ганель Кюлпеппер
Сценарій Кевін Лау і Сюзанна Врубель
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях: Ед Гарріс, Еван Рейчел Вуд, Тендіве Ньютон, Аарон Пол, Тесса Томпсон, Джеффрі Райт, Люк Гемсворт

Дата показу: 10 липня 2022 року

Читайте також:

Що відбувалося у 2 серії 4 сезону

Що відбувалося у 1 серії 4 сезону

Рекапи 3 сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Найкращі фантастичні серіали

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.