kinowar.com

Серіал «Обі-Ван Кенобі»: 2 серія

Друга серія сольних пригод Обі-Вана Кенобі вийшла одночасно з першою – і це добре, тому що перші два епізоди є певним чином зануренням у знайомий новий світ серіалу. З іншого боку, усього у сезоні шість епізодів, тобто третину сезона ми вже пройшли. Чи встигнуть сценаристи та режисери розкрити історію у повній мірі та не залишити перший сезон лише чистим кліфгенгером для усіх наступних? У наступні чотири тижні побачимо, але певні побоювання є. У серіалі достатньо повільних сцен та розкриття окремих персонажей (що добре), але якщо такий темп зберегти, то наприкінці сезону ми навіть не наблизимося до якоїсь вибудованої кульмінації.

Серіал «Обі-Ван Кенобі» друга серія

Далі текст містить спойлери 2 серії серіалу – якщо ви ще не переглянули її і збираєтесь це зробити, радимо відкласти цей текст до перегляду

Обі-Ван прибуває на планету Дайю (нарешті Татуїн не єдине місце подій (так, ми памятаємо, що родина Органа мешкає на Альдераані, але Татуїну надто багато у останніх кількох проектах ЗВ)). Там він зустрічає джедая. Точніше, всі вважають, що це джедай, але ще до викриття його Обі-Ваном стає зрозуміло, що це звичайний шахрай. По-перше, він бере гроші за свої послуги (хто б з джедаїв це зробив), по-друге, його простенькі махінації видно вже за кілька секунд. Кенобі дає зрозуміти, що він не тупий, та бачить, що ніякий Хаджа Естрі не джедай, проте інформація йому все одно потрібна.

Серіал «Обі-Ван Кенобі» друга серія

Роль Хаджи зіграв Кумейл Нанджіані – і йому знов вдалося органічно вписатися з світ супергероїв з комедійним персонажем. Попередня спроба була у марвелівських “Вічних” – там Нанджіані грав безсмертного борця зі злом, який видавав себе за зірку кіно у третьому поколінні. Коли справа наближалась до серйозної боротьби, він знов ставав воїном, але до того він насолоджувався успіхом та грошима. Щось подібне відбулось і у “Кенобі” – спочатку це відверто комедійний шахрай, але коли потрібно допомогти Обі-Вану, він намагається бути сміливим та корисним (втім, тут він виглядає ще більш комедійно – і це добре).

Кенобі знаходить лігво злодіїв, але це пастка, як можна було зрозуміти. Втім, незважаючи на те, що джедай помітно заіржавів за роки лежання на дні на Татуїні, він досить легко обдурює Векта Нокру і його посіпак та рятує дівчину. Мисливець за головами є найманцем – його прогнозовано найняла Третя сестра (вона ж Рева Севандер), щоб виманити Обі-Вана з укриття. Вона розуміє, що Кенобі більш стриманий, отже потрібно щось більш потужне, щоб змусити його вийти зі схованки. Мотиви Севандер повністю ще не зрозумілі – вона або обожнює Дарта Вейдера та намагається показати йому власну цінність, або у неї якісь старі образи на Обі-Вана. Так чи інакше, вона абсолютно одержима пошуками одного з останніх джедаїв.

Маленька Лея також розуміє, що справжньою ціллю злочинців була не вона, а Обі-Ван. Тому вона втікає, що ледь не призводить до трагедії: дівчинка падає з даху. На щастя, Кенобі ще не забув, як користуватись Силою – він зупиняє її падіння у самої землі. Тепер дівчина розуміє, хто її справжній друг (і джедай, бо інакше це зробити було неможливо).

Рева Севандер допитує Хаджу Естрі, який сам зголосився допомогти Кенобі, спочатку повідомивши про місце, з якого можна безпечно полетіти з планети, а потім намагаючись затримати переслідування. Він продовжував видавати з себе джедая та казав Реві, що вона знайшла його. Севандер зрозуміла, що він бреше, майже миттєво, а потім прочитала його думки, щоб знайти справжнього джедая.

Серіал «Обі-Ван Кенобі» друга серія

Взяти Кенобі не вдалося: Третя сестра була поруч з ним, і ми вже навіть сподівалися побачити бій на світлових мечах, але тут прибув Гранд-інквізітор. Внутрішні чвари, як завжди, завадили ділу: начальник намагався заарештувати підлеглу, але вона не дала йому привласнити її успіхи. Світловий меч досить легко вразив Гранд-інквізітора, і він впав мертвим. Втім, успіхів як таких теж не було – Севандер знайшла та виманила Обі-Вана, але поки вона розбиралася з керівництвом, джедай разом з Леєю втік.

Серіал «Обі-Ван Кенобі» друга серія

Але до цього відбулась ще одна важлива подія: Кенобі дізнався про те, що його колишній учень живий, і тепер його ім’я Дарт Вейдер. Оскільки Обі-Ван живе не в світі гангстерських кримінальних драм, він не сповідує принцип “покажіть мені тіло”. Тобто, коли він залишив місце поєдинку з Енакіном (точніше, з половиною Енакіна), він вважав, що його учень помер. І оскільки інтернету в його всесвіті також не було, він не міг дізнатися про те, що це не так, з новин. Але тепер він розуміє, небезпека якого ступеню насправді загрожує галактиці.

Сам Вейдер в фіналі епізоду прокидається у бакта-камері, подібній на ту, які ми бачили в серіалі “Книга Боби Фетта”. Чекаємо на зіткнення колишніх учня та вчителя.

Серіал «Обі-Ван Кенобі» друга серія

Серіал «Обі-Ван Кенобі» (Obi-Wan Kenobi)

2 серія: Частина II (Part II)

Режисерка Дебора Чоу
Сюжет Стюарт Бітті і Гусейн Аміні
Сценарій Джобі Гарольд
Композитор Джон Вільямс

У головних ролях: Юен Мак-Ґреґор, Джоел Еджертон, Руперт Френд, Мозес Інґрам, Санґ Канґ, Флі, Кумейл Нанджіані

Дата показу: 27 травня 2022 року

Читайте також:

Що відбувалося у 1 серії сезону

Наш спецпроект, присвячений Зоряним війнам

Рекапи серіалу «Книга Боби Фетта»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Рекапи 2 сезону серіалу «Мандалорець»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Рекапи 1 сезону серіалу «Мандалорець»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі