kinowar.com

Сиквел «Чорної пантери» зібрав третину мільярда в перші вихідні

 14.11.2022  Новини

335 мільйонів доларів вдалося зібрати фільму «Чорна пантера: Ваканда назавжди» у перший вікенд після прем’єри, повідомляє Variety. 180 мільйонів прийшлося на американський прокат, і ще 155 мільйонів принесла продюсерам решта територій.

Таким чином, продовження марвелівської франшизи про вигадане африканське королівство Ваканда, що володіє найміцнішим і найціннішим мінералом у світі вібранієм, стало другим релізом 2022 року, продемонструвавшим найуспішніший старт в США. Першим залишається «Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля», що заробив на старті в домашньому прокаті 185 мільйонів доларів.

Також друга «Чорна пантера» встановила у рамках американського бокс-офісу новий рекорд серед усіх релізів листопада. Раніше першість належала другій частині «Голодних ігор», що вийшла на екрани наприкінці листопада 2013 року і заробила вдома на старті 158 мільйонів доларів.

«Ваканда назавжди» стала триб’ютом пам’яті актора Чедвіка Боузмана, що грав Чорну пантеру в першому фільмі, проте у другому знятися не встиг: помер через рак у серпні 2020 року.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.