kinowar.com

Спродюсований Хоакіном Феніксом фільм «Гунда» вийде в прокат у вересні

 09.08.2021  Новини

16 вересня на екранах українських кінотеатрів вийде стрічка «Гунда» славнозвісного документаліста Віктора Косаковського. Картина була номінована на Премію Європейської кіноакадемії як Найкращий європейський документальний фільм. Виконавчий продюсер стрічки – Хоакін Фенікс.

«Гунда» – фільм режисера Віктора Косаковського («Акварель», «Хай живуть антиподи!», «Тихіше!»), створений у копродукції Норвегії, США та Великої Британії. Це чорно-біла стрічка-спостереження за життям тварин на фермі. У фільмі немає слів, закадрового голосу й музики, а в кадрі відсутні люди.

Ми ділимо простори нашої планети з мільярдами домашніх тварин. Познайомившись зі свинею Гундою (в перекладі з норвезької – «жінка-воїн») і її поросятами, а також з двома незвичайними коровами і одноногою куркою, ми можемо задуматися про невід’ємну цінність життя і таємницю всієї тваринної свідомості, в тому числі й нашої власної.

Виконавчим продюсером фільму став Хоакін Фенікс, відомий не лише як актор («Джокер», «Переступити межу», «Тебе ніколи тут не було»), але і як зоозахисник.

Прем’єра картини відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі в 2020 році. Фільм позитивно сприйняли світові критики – його рейтинг на Rotten Tomatoes складає 97% (на основі 86 рецензій, серед яких схвальні відгуки журналістів Empire Magazine, Times (UK), Guardian, Rolling Stone та Los Angeles Times). Також у 2020 році стрічка потрапила до шорт-листа Премії «Оскар» у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм».

В Україні прем’єра відбудеться в межах Одеського міжнародного кінофестивалюВ кінопрокат стрічка вийде 16 вересня.

Офіційний партнер показів «Гунда» в Україні – гуманістичний рух UAnimals.

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі