kinowar.com

Стартує безкоштовна реєстрація на покази Чілдрен Кінофесту 2021

Розпочалася безкоштовна реєстрація на кінотеатральні покази восьмого фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест», які проходитимуть з 28 травня до 2 червня у понад 20-ти містах України (перелік кінотеатрів – тут). Частина фільмів також буде продемонстрована онлайн з 28 травня до 6 червня, на сайті online.childrenkinofest.com.

Чілдрен Кінофест 2021

До конкурсної програми традиційно ввійшло сім дитячих фільмів, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Відкриється Чілдрен Кінофест фантастичною анімаційною стрічкою Анатолія Лавренішина «Віктор_Робот», яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну. Картина вже відзначена Призом глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю та Премією «Кіноколо».

Традиційно юні глядачі виступають у ролі журі фестивалю та голосують за фільми, які сподобалися їм найбільше. Переможця міжнародного конкурсу буде обрано шляхом підрахунку глядацьких голосів та оголошено на онлайн-церемонії закриття фестивалю 6 червня.

Спеціальною подією цього року стане показ угорської анімаційної стрічки «Лисенятко Вук», яка цього року відзначає своє 40-річчя. Також у межах Чілдрен Кінофесту на глядачів чекає показ робіт-фіналістів П’ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми у віці від 7 до 14 років. Переможців конкурсу обере професійне журі, а глядачі фестивалю по всій Україні за допомогою голосування оберуть переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій».

Як і завжди, фестиваль закриє володар Гран–прі попереднього року – українська фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка. Фільм буде доступний онлайн на сайті online.childrenkinofest.com.

Реєстрація на кожен фільм кінотеатральної програми Чілдрен Кінофесту розпочинається за чотири дні до його показу. Так, на фільм-відкриття фестивалю «Віктор_Робот» можна зареєструватися з 24 травня, на «Як Гітлер вкрав рожевого кролика» – з 25 травня, і т.д. Зареєструватися на покази може кожен охочий – для цього потрібно обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на сайті «Чілдрен Кінофесту».

Зареєструватися на онлайн-покази можна з 28 травня, 9:00.

Переглянути відеозапрошення від співачки й авторки пісень Христини Соловій, Почесної амбасадорки фестивалю у 2021 році:

Фестиваль організовано компанією «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно

Фестиваль дякує за допомогу Goethe-InstitutПосольству Королівства ДаніяДанському кіноінститутуПосольству Королівства НорвегіяПосольству УгорщиниПосольству Швеції та Посольству Королівства Нідерланди

Партнер у місті Київ: КП «Київкінофільм»

Технічний партнер: Element Agency

Медіапартнери фестивалю: ОсвіторіяРозумашкиKolobok.uaТеленеделяRadioKids.OnlineKinoFilms.uaНова Українська ШколаМой Ребенок

Коментарі