kinowar.com

Стрічка «Герой» Асгара Фархаді вийде в обраних кінотеатрах у липні

 12.07.2022  Новини

Картину найтитулованішого іранського режисера вже тепло сприйняли світові кінокритики і глядачі.

Стрічка «Герой» Асгара Фархаді вийде в обраних кінотеатрах у липні

21 липня в обмежений кінопрокат вийде фільм «Герой». На минулорічному Каннському кінофестивалі стрічка була удостоєна двох призів (у тому числі Ґран-Прі) та п’ятихвилинних овацій. Також картина ввійшла в шорт-лист Премії «Оскар» у номінації «Найкращий міжнародний фільм». Представлено офіційний український трейлер.

Головного героя Рахіма, відпускають із в’язниці на два дні. Він намагається розібратися з боргом, через який і потрапив за ґрати. Його наречена знаходить сумку з грошима, проте їх не вистачає на покриття боргу. Тоді герой вирішує знайти власника грошей.

«Герой» — новий фільм Асгара Фархаді, найвідомішого іранського режисера, творця оскароносних картин «Комівояжер» і «Розлучення Надера і Сімін», а також «Усі знають» із Пенелопою Крус і Хав’єром Бардемом. Як і для більшості своїх стрічок, Асгар Фархаді сам написав сценарій.

Світова прем’єра фільму відбулася в межах офіційного конкурсу Каннського кінофестивалю 2021 року, де він спричинив фурор: овації публіки тривали п’ять хвилин, преса сприйняла стрічку тепло, картина була відзначена Ґран-Прі фестивалю та Призом Франсуа Шале — нагородою, яка присуджується фільмам, що присвячені цінностям журналістики.

«Герой» отримав здебільшого позитивні відгуки як кінокритиків, так і глядачів: його рейтинг на сайті Rotten Tomatoes становить 97% (схвальні рецензії від New YorkerTimeLos Angeles TimesWashington PostWall Street Journal), на Metacritic — 82 бали із позначкою Must See, а на IMDb — 7,5.

Фільм «Герой» вийде в обмежений кінопрокат 21 липня — переглянути стрічку буде можливо лише в обраних кінотеатрах. Картина демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Читайте також:

Найкращі фільми 2021 року

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі