kinowar.com

Суспільне покаже фільм «Записи під вишнею» в ефірі телемарафону «Єдині новини»

Суспільне покаже документальний фільм-розслідування «Записи під вишнею», присвячений дитячому письменнику Володимиру Вакуленку, якого викрали та вбили російські окупанти на Харківщині. Показ відбудеться 11 січня о 21:15 у межах національного марафону «Єдині новини #UAразом».

Записи під вишнею

Володимир Вакуленко — дитячий письменник і батько хлопчика з інвалідністю. Він народився і мешкав із сином у селі Капитолівка поблизу Ізюма. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, чоловіка викрали. Наприкінці березня п’ятеро військових армії агресора забрали його з дому просто у тому, в чому він був — старій кофтині, джинсах і самих тільки капцях. Більше рідні його не бачили.

Після звільнення Ізюма і довколишніх сіл журналісти Суспільного вирушили на пошуки Володимира. Їм вдалося знайти свідків і встановити моторошні подробиці зникнення письменника, а також розповісти у фільмі про передумови його викрадення через записи у щоденнику, який Володимир вів в окупації та закопав у дворі під вишнею.

Як раніше зазначала шеф-редакторка редакції розслідування Суспільного Інна Білецька, зібрані розслідувачами докази допоможуть українському та міжнародному слідству у покаранні окупантів за воєнні злочини.

«Володимир Вакуленко — лише один із сотень закатованих окупантами на Харківщині. Серед них АТОвці, патріоти, і просто ті, на кого донесли сусіди. Російські окупанти діють за тією ж схемою окупації, за якою діяла радянська влада, — захоплюють території, затримують та катують усіх незгідних, створюють мережу зрадників. Наше найголовніше завдання, поки триває війна, зібрати максимальну кількість доказів воєнних злочинів окупантів, щоб з цими доказами стати у пригоді українському та міжнародному слідству. Також наше завдання, щоб цього разу про злочини російських військових знав увесь світ», — додала Інна Білецька.

Авторка розслідування Суспільного «Записи під вишнею» — журналістка Катерина Лихогляд, редакторка — Інна Білецька, режисер монтажу та композитор — Олександр Стратонов, операторка-постановниця — Світлана Коваль, оператор — Павло Ільчук, режисер-консультант — Владислав Васильченко, фактчекінг — Алла Садовник. Щоденник Володимира Вакуленка читає Тарас Чубай — український співак, рок-музикант, композитор, вокаліст гурту «Плач Єремії» та улюблений музикант Володимира Вакуленка.

Прем’єра документального проєкту відбулася 29 грудня 2022 року на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі