kinowar.com

Тривають зйомки художнього фільму «Будинок «Слово»»

20-го липня у Києві стартували зйомки нового повнометражного фільму Тараса Томенка «Будинок «Слово»».

Стрічка створюється компанією FRESH PRODUCTION GROUP за підтримки Держкіно України. Продюсерами фільму є Юлія Чернявська та Олег Щербина, авторами сценарію – Любов Якимчук і Тарас Томенко, оператором – Михайло Любарський, художником-постановником – Шевкет Сейдаметов. За традицією, у перший знімальний день, після першого відзнятого кадру режисер разом з членами групи розбили на щастя тарілку. Згодом група вирушила на знімальний майданчик до Харкова, де і відбувалися описувані події.

«Будинок «Слово»»

На знімальному майданчику у Києві побував Голова Держкіно Пилип Іллєнко, який свої враження від процесу зйомок описав так: «Неймовірно цікаво спостерігати за роботою талановитих і професійних людей!».

Кінофільм призначений для широкої української та міжнародної аудиторії та розповідає історію харківського будинку «Слово», до якого в 1930-му році поселили цвіт української інтелігенції: письменників, драматургів, акторів, художників. У центрі фільму – протистояння української інтелігенції радянській тоталітарній системі. У фільмі буде розкрито зокрема драму Миколи Хвильового, Майкла Йогансена, Михаля Семенка, Леся Курбаса, Миколи Куліша та інших.

«Будинок «Слово»»

На широкому екрані глядачі побачать чудовий склад акторів: В’ячеслав Довженко, Юрій Одинокий, Дмитро Олійник, Марина Кошкіна, Ніна Набока, Валерія Ходос, Борис Георгієвський, Андрій Ісаєнко, Геннадій Попенко, Роман Ясіновський та інші.

«Будинок «Слово»»

Реліз фільму в Україні запланований на 2020-ий рік.

Коментарі