kinowar.com

Українська кіноасоціація створює базу локацій для зйомок в Україні за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

Іноземні продакшени зможуть планувати зйомки в Україні в індустріальних масштабах – завдяки створенню всеукраїнської бази локацій для зйомок

Українська кіноасоціація створює базу локацій для зйомок в Україні за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

Завдяки підтримці Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Українська кіноасоціація (УКА) починає роботу зі створення стандартизованої бази даних локацій для зйомок в Україні, що складатиметься як із природничих та культурних об’єктів, так і з інтер’єрних приміщень.

Проєкт «База даних локацій для зйомок» має на меті популяризувати українську кіноіндустрію на міжнародних ринках: ресурс слугуватиме універсальним каталогом українських локацій.

База даних включатиме категоризацію локацій за назвами, типами, регіонами, стилями архітектури, площами, призначеннями, датами зведення (для будівель і приміщень), загальними станами та діапазонами цін на оренду. Вона містиме інформацію про вже існуючі та потенційні знімальні майданчики в Україні. Вся інформація буде доступна англійською і українською мовами.

«Українські виробники аудіовізуального контенту мають значний потенціал і вже досягають значних успіхів у створенні високоякісного контенту для глобального ринку, який постійно зростає. Програма КЕУ системно підтримує створення необхідних умов для посилення міжнародної конкурентоспроможності індустрії зі створення аудіовізуального контенту України. Серед іншого, це включає надання інформації про українські кінолокації та високоякісні команди фахівців для створення повнометражних фільмів, серіалів, відеокліпів, анімації, та послуг постпродакшену. Ми раді початку співпраці з Українською кіноасоціацією для наповнення бази даних кінолокацій України інформацією, необхідною для міжнародних фільммейкерів та посиленню іміджу України як привабливої креативної дестинації», – коментує Карен Ісаакян, керівник напряму з підтримки конкурентоспроможності секторів Програми КЕУ.

«Ми щасливі, що завдяки підтримці Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у нас з’явилася нагода реалізувати глобальний проєкт, що стосується усіх гравців національної індустрії та міжнародного позиціонування України як кінокраїни. Ми знаємо, що багато наших колег та партнерів також чимало  роблять у даному напрямку і закликаємо об’єднуватися у прагненні створити єдиний ресурс про українські кінолокації та промотувати Україну на міжнародному ринку як зручну та ефективну локацію для зйомок», – коментує Вікторія Ярмощуквиконавча директорка Української кіноасоціації.

База даних локацій полегшить роботу іноземних продакшенів, а на локальному рівні стане драйвером розвитку локейшн скаутингу. Це, в свою чергу, сприятиме формуванню екосистеми навколо українських локацій, розширить географію зйомок в Україні і стимулюватиме кінотуризм серед національних та іноземних кінопрофесіоналів.

Довідково:

Українська Кіноасоціація (УКА) – фахове неприбуткове відкрите об’єднання продюсерів телебачення і кінематографії, що представляє інтереси галузі виробництва аудіовізуального контенту України. Одним з основних завдань УКА є створення сприятливих умов для вітчизняної індустрії, разом, у співпраці, з органами державної влади та представниками міжнародних структур.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) сприяє розвитку сильної, диверсифікованої та відкритої економіки України шляхом покращення бізнес-середовища для малих та середніх підприємств, підвищення конкурентоспроможності перспективних секторів економіки та забезпечення українських компаній можливостями скористатись перевагами від міжнародної торгівлі.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі