kinowar.com

Український проект у секції Docs in Progress Карловарського фестивалю

До участі в індустрійній секції Docs in Progress 54-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах відібрано український документальний проект «Земля Івана» (Ivan’s Land), що реалізовується за підтримки Держкіно

Земля Івана Кадр з фільму

Участь у секції візьмуть сім проектів з усього світу: kviff.com/en/film-professionals/book-of-projects/docs-in-progress/2019. Найбільш перспективний проект отримає грошову нагороду розміром п’ять тисяч євро.

Над картиною «Земля Івана» працює компанія MaGiKa Film. Автором сценарію і режисером є Андрій Лисецький, продюсерами – Геннадій Кофман та Ольга Бесхмельниціна. У центрі історії – Іван Приходько, один з останніх народних художників України. Він самоук, живе в селі і все, що виходить з-під його пензликів чи різця – наївне та чесне мистецтво. Чи проміняє Іван маленьку сільську хатинку на гламурне міське життя, розливи Дніпра, сади та поля – на галерейні зали й товариство критиків та агентів?

Проект фільму став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державне фінансування.

«Останніми роками українське кіно на Карловарському міжнародному кінофестивалі стало помітним явищем. А цьогоріч воно представлене тут особливо широко – окрім «Землі Івана», маємо дві стрічки у конкурсних програмах. Тож бажаю успіху всім українським учасникам!», – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

54-ий Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах відбудеться з 28-го червня по 6-те липня. Робота індустрійної секції триватиме з 30-го червня по 3-тє липня.

Нагадаємо, що цьогоріч до конкурсної програми «East of the West» Карловарського кінофестивалю увійшла трагікомедія Антоніо Лукіча «Мої думки тихі», а фільм Юрія Шилова «Панорама» відібрано до конкурсної програми документальних фільмів. Обидві картини створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Коментарі