kinowar.com

Український фільм «Бачення метелика» вийде в кіно навесні

Вийшов трейлер найкращого українського повнометражного фільму за версією 13-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Стрічка розповість про звільнену з російського полону аеророзвідницю, яка долає труднощі нового життя.

Бачення метелика українське кіно

6 квітня на великі екрани українських кінотеатрів вийде драма «Бачення метелика». Представлено офіційний український трейлер.

Головна героїня картини — аеророзвідниця з позивним «Метелик», яка повертається з полону. Її чекають рідні, друзі, побратими та коханий. Але нове життя приносить і нові виклики.

«Бачення метелика» — дебютна повнометражна робота режисера Максима Наконечного. Сценарій фільму він написав спільно з письменницею та режисеркою Іриною Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин», «Я і Фелікс»). У головній ролі знялась акторка Рита Бурковська, відома зі стрічки «Парфенон» Мантаса Кведаравічюса. Одну з ключових героїнь картини виконала знана драматургиня Наталка Ворожбит (сценаристка «Кіборгів», сценаристка й режисерка «Поганих доріг»).

Світова прем’єра «Бачення метелика» відбулася на Каннському фестивалі в програмі «Особливий погляд» — другій за важливістю секції. На Одеському міжнародному кінофестивалі, який у 2022 році відбувся у межах Варшавського міжнародного кінофестивалю, картина здобула нагороду як «Найкращий український повнометражний фільм». Українська прем’єра стрічки пройшла на шостому Київському тижні критики.

«Бачення метелика» високо оцінили кінокритики. Так, видання The Hollywood Reporter написало, що фільм «вселяє надію», а гра Рити Бурковської «дуже виразна»Deadline назвало його «найсвоєчаснішим фільмом у Каннах», а Screen Daily — «суворим, але переконливим».

Продюсерки — Ліза Сміт (режисерка фільму «Школа № 3»), Дар’я Бассель («Будинок зі скалок», «Розділові Наживо»). Міжнародні копродюсери — Аніта Юка, Даґмар Седлачкова, Маріо Адамсон, Серхіо С. Аяла. Країни виробництва: Україна (TABOR), Чехія (MasterFilm), Хорватія (4Film), Швеція (Sisyfos Film Production).

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства культури та інформаційної політики України, Eurimages, Чеського кінофонду, Хорватського аудіовізуального центру, Шведського кіноінституту, Українського культурного фонду та Українського інституту.

Український дистриб’ютор — кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Картина «Бачення метелика» вийде в широкий український прокат 6 квітня.

ПартнериPrimeЖіночий ветеранський рух
МедіапартнериNVThe VillageБабельСвідомі

Читайте також:

Найкращі українські фільми про війну з росією

Найкращі українські фільми 2022 року

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі