kinowar.com

Український фільм «Вулкан» – у конкурсній програмі Карловарського кінофестивалю

Українсько-німецький фільм «Вулкан», що є художнім дебютом режисера Романа Бондарчука, разом з 11 стрічками з різних європейських країн побореться за перемогу в конкурсній програмі «East of the West» 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

Карловарський міжнародний кінофестиваль є найбільшим кінофестивалем у Чеській Республіці та одним із найпрестижніших у Центральній та Східній Європі. Це також один із найстаріших кінофестивалів класу «А».

Картина «Вулкан» створювалася спільно Україною і Німеччиною. З українського боку виробництво фільму здійснила кінокомпанія «ТАТОФІЛЬМ» (продюсер Олена Єршова) і ГО «Південь» (продюсер Дар’я Аверченко) за підтримки Держкіно.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців картини і зазначив: «Торік у рамках Карловарського кінофестивалю відбулися світові прем’єри двох українських фільмів, після чого їх очікував цілий рік фестивальних успіхів. Впевнений, що картина Романа Бондарчука отримає не менше розголосу та перемог, оскільки це дуже талановито знятий фільм, який своїм рівнем майстерності відображає сьогоднішній рівень розвитку українського кіно».

Авторами сценарію фільму є Алла Тютюнник, Дар’я Аверченко та Роман Бондарчук. У 2015-му році цей кіносценарій отримав премію Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».
За сюжетом, Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем в офісі ОБСЄ й у складі моніторингової місії вирушає на кордон з Кримом. Cерія дивних збігів залишає Лукаса сам на сам з таємничим і хаотичним всесвітом південного степу, в якому життя здається відірваним від будь-якої структури. У цих дивних місцях, де люди віднаходять щастя у найпростіших, часто буленних речах, де переплелися минуле, сучасне і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас починає життя спочатку.

Вулкан

Триватиме 53-ій Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах з 29-го червня по 7-ме липня.

Коментарі