kinowar.com

Український фільм-претендент на Оскар вийшов онлайн

1 грудня кандидат на премію «Оскар» від України – драма «Погані дороги» режисерки Наталки Ворожбит – виходить онлайн. Стрічка доступна для перегляду на платформах OLL.TVsweet.tv і Takflix.

превью

«Погані дороги» – повнометражний режисерський дебют Наталки Ворожбит, авторки серіалу «Спіймати Кайдаша» та фільму «Кіборги». В основу стрічки лягла її гітова однойменна п’єса, яку ставили в Лондоні та Києві. Картина складається з п’яти окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування. П’ять розбитих доріг – п’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних. Сценарій створено на основі документальних історій, зібраних авторкою на Сході України під час роботи над фільмом «Кіборги».

Світова прем’єра драми відбулася у програмі «Тиждень критики» Венеційського кінофестивалю у 2020 році, де вона була відзначена другою за престижністю нагородою – премією Circolo del Cinema di Verona як «найбільш інноваційна стрічка в конкурсі».

Українська прем’єра фільму пройшла на фестивалі «Київський тиждень критики» в 2020 році. Стрічка відзначена трьома преміями «Кіноколо» (Відкриття року, Найкращі актор та акторка) та п’ятьма «Золотими Дзиґами» (Відкриття року, Найкращі чоловіча та жіноча ролі другого плану, Найкраща чоловіча роль, Найкращий сценарій).

Продюсерами фільму є Юрій Мінзянов та Дмитро Мінзянов. Виробництво здійснив кінопродакшн Kristi Films за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Дистриб’ютор стрічки — кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Дивіться «Погані дороги» на онлайн-платформах OLL.TVsweet.tv і Takflix.

Читайте також:

Де дивитись українське кіно онлайн легально

Рецензія на фільм “Погані дороги”

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі