kinowar.com

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Ми постійно пишемо про те, що українського кіно стає дедалі більше, касові збори дедалі масштабніші (хоча вони й не дозволяють вийти на прибутковість більшості проектів, але це така стадія розвитку індустрії, з цим деякий час потрібно жити), а головне – українське кіно стає кращим. Нарешті можна зібрати десятку кращих фільмів року – не просто усі фільми, що вийшли за рік, а те, що дійсно сподобалося.

Втім, є, певно, наймасштабніша проблема нашого кіно – його дуже складно переглянути. Якщо ти прогавив прокат у кінотеатрах або був у від’їзді/хворий/зайнятий, то шансів побачити фільм онлайн майже немає. Його майже немає навіть якщо ви згодитеся передивитися його нелегально, що вже казати про легальний перегляд (це ми розповідаємо своїм приятелям-режисерам та сценаристам, а насправді ми просто усі пішли на нового Гая Річі та прогавили усе інше).

На щастя, все змінюється, і ця ситуація також. Поява таких сервісів як Takflix, надає можливість незалежному українському кіно досягти свого глядача. Більш досвідчені гравці стрімінгу також не пасуть задніх – Oll.tv, Megogo, sweet.tv та інші активно співпрацюють з вітчизняними творцями.

То ж сьогодні kinowar.com надає перелік українських фільмів, які можна подивитися легально, та де саме це можна зробити.

 

Мої думки тихі — oll.tv/uk/films/501572-moi-dumki-tykhi

Мої думки тихі

Мабуть, найкраща українська комедія останнього часу. Витончене та нетривіальне кіно з бездоганно підібраним саундтреком. Перегляд обов’язковий.

 

Коли падають дерева — takflix.com/films/when-the-trees-fall

When the Trees Fall

Режисерський дебют Марисі Нікітюк, який був тепло прийнятий і фестивальною, і глядацькою аудиторією. От тільки останньої було небагато – тепер є шанс це виправити. Долучайтесь до нового українського кіно.

Також можна переглянути на oll.tv/uk/films/515712-koli-padayut-dereva

 

Брамаoll.tv/uk/premium/499544-brama

Брама (Brama)

Дуже нестандартна історія про родину, яка мешкає у Чорнобильскій зоні. Неперевершена Ірма Вітовська.

 

Вулканtakflix.com/films/volcano

Volcano

Лукас працює в ОБСЄ в Україні та вирушає у подорож на Південь країни. Він застрягає у глибинці, а навколишній світ змінює його невідворотно.

Також можна переглянути на oll.tv/uk/films/460093-vulkan

 

Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке — sweet.tv/movie/19350-pekelna-horugva-abo-rizdvo-kozacke

Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво

Фільм за казкою Сашка Лірника. Чорти, ворожки, підземелля та інші складові українських легенд у історії, що відбулася у часи Запорізької Січі.

 

Дике поле — oll.tv/uk/films/463419-dike-pole

Дике поле фільм

Новітній український жанр – істерн. Молодий хлопець отримує АЗС у спадок. Але знаходиться вона на Сході країни (ще до часів війни з Росією). Хлопець планує продати її та повернутися додому, але поступово щось підказує йому цього не робити…

Також можна переглянути на sweet.tv/movie/17698-dike-pole

 

Гуцулка Ксеня — takflix.com/films/hutsulka-xenya

Гуцулка Ксеня (Hutsulka Ksenya)

Чудовий мюзікл без шароварщини. Молодий американець отримає велику спадщину, якщо одружиться з українкою. Тому він приїжджає до Карпат – і тоді починається дійство під чарівну музику Dakh Daughters.

 

Плем’я — oll.tv/uk/films/488716-plemya

племя превью

Дуже важкий фільм, який, тим не менш, обов’язковий до перегляду. У стрічці зайняті непрофесійні актори з вадами слуху, які використовують лише мову жестів – субтитрів у фільмі немає. Дія відбувається у інтернаті, де юні хлопці та дівчата намагаються жити та кохати, маючи цілий комплекс проблем через фізичні обмеження.

 

Ціна правди — sweet.tv/movie/18766-cina-pravdi

превью

Фільм Агнешки Голланд про Голодомор в Україні не став шедевром, але є професійним та якісно виконаним історичним зліпком цілої епохи. Валійський журналіст Гарет Джонс намагається донести до західного суспільства жаливу правду про тоталітарні злочини СРСР, який виглядає як нова надпотужна держава зовні, але уся ця уявна могутність тримається на тисячах смертей та скалічених людських доль.

 

Гніздо горлиці — megogo.net/ua/view/3498011-gnizdo-gorlici

гнездо горлицы кадр 1

Будні трудової міграції. Дарина працює в італійській родині та захоплюється сином старої господині дому. Час повертатися додому, та чи зможе вона залишити Італію лише у своїх думках?

 

Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго — https://takflix.com/films/iftke

Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго

Неймовірна документальна, та знята майже як ігрова стрічка. Колектив теплокомуненерго кожен день важко працює для того, щоб тепло дісталося домівок Івано-Франківська. Грошей не вистачає, ресурсів не вистачає, нервів не вистачає. Але робота не зупиняється, як і саме життя. Паралельно комунальні працівники співають у хорі, щоб хоч трохи відволіктися від тяжкої рутини. Водночас дуже веселе та майже трагічне кіно, що обов’язково треба переглянути.

 

Чужа молитва — oll.tv/uk/premium/488724-chuzhaya-molitva

Чужа молитва

Фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва, заснований на реальних подіях. Дівчина рятує 88 дітей у часи Другої світової війни – спочатку від нацистів, потім від НКВС.

 

Заповідник Асканія — takflix.com/films/askania

Заповідник Асканія

Дуже радісно, що не лише художнє, а й документальне кіно зараз розквітає. Фільм розповідає про найбільший степовий заповідник Європи та проблеми, які перед ним ставить сучасність.

 

Герой мого часу — oll.tv/uk/films/292246-geroy-moego-vremeni

превью

Тоня Ноябрьова розповідає історію сьогодення на прикладі одного юнака у столиці. Знов, як і у випадку з “Мої думки тихі”, українська комедія, за яку не соромно, та яка доводить, що жарти можуть бути смішними не лише тоді, коли вони нижче поясу.

 

2020: Безлюдна країна — takflix.com/films/2020

превью

Що буде, якщо введуть безвіз? Чи покинуть усі українці країну? Такі питання ставили до себе творці стрічки, що фактично є першим досвідом українського мок’юментарі (це коли ти ніби знімаєш документальне кіно, але на базі події, які ніколи не відбувалися).

 

«Кіборги»megogo.net/ua/view/3393041-kiborgi.html

кіборги

До перегляду було передчуття, що може бути занадто багато пафосу у стрічці. Або забагато патріотичного запалу. Але фільм заспокоїв: тверезе, живе, побудоване здебільшого на діалогах дійство, яке не намагається когось у чомусь переконати. Дивитися трохи боляче, бо події ще дуже свіжі, але автори не намагаються на цьому паразитувати. Достойне кіно, яке базується на актуальних подіях сьогодення.

Також можна переглянути на oll.tv/uk/films/488720-kiborg

 

Стрімголовoll.tv/uk/films/460763-strimgolov

превью

Якби цей фільм вийшов би на 2-3 роки пізніше – це був би хіт, який би обговорювали усюди. але на момент виходу українське кіно ще не набуло такого розмаху, як сьогодні, а отже цю витончену стрічку подивилося не дуже багато глядачів. Нарешті є шанс це виправити, та долучитися до дійсно гарного вітчизняного кіно.

Також можна переглянути на megogo.net/ua/view/3498021

 

Захар Беркут — sweet.tv/movie/18344-zahar-berkut

Роберт Патрік Захар Беркут

Думки щодо фільму розійшлися. Тим не менш, це кіно потрібне та своєчасне. По-перше, екранізації власної класики – матеріал, якого не вистачає, а по-друге, ко-продукція з досвідченими спеціалістами кіно – акторами, режисерами, операторами та багатьма іншими – це шлях до професійного росту нашої індустрії.

Також можна переглянути на oll.tv/uk/films/594780-zakhar-berkut

 

Ізі — 1plus1.video/izi

Ізі

Українсько-італійська ко-продукція. Італієць-невдаха перевозить до Карпат тіло загиблого в Італії на будівництві українського заробітчанина. Але на кордоні його ніхто не зустрічає, то ж йому доводиться вирушити у подорож, щоб знайти місце народження та поховання робітника…

 

Людина з табуретом — oll.tv/uk/films/478233-lyudina-z-taburetom

Людина з табуретом

Ще один унікальний документальний проект, учасники якого домовилися, що донесуть табурети з київської кухні до берегів чотирьох океанів.

 

Фокстер і Макс — sweet.tv/movie/18812-fokster-i-maks

фокстер & макс

Дитяче розважальне кіно, зняте на досить потужному технічному для вітчизняного ринку рівні. У хлопчика з’являється незвичний друг: собака, який надто технологічний, щоб їм не зацікавилися усі навколо, у тому числі, погані хлопці.

Також можна переглянути на megogo.net/ua/view/4674445-fokster-i-maks

 

Поліна і таємниця кіностудії — sweet.tv/movie/18101-polina-i-tayemnicya-kinostudiji

ПОЛІНА І ТАЄМНИЦЯ КІНОСТУДІЇ

Маленькій дівчині залишають у спадщину кіностудію, у якій є секрет. Ко-продукція України і Франції за участі Жана Рено.

 

Чорний ворон — 1plus1.video/chornij-voron

5

Мабуть, потенціал цієї історії можна було розкрити краще, але тим не менш, спроба вийшла непоганою. Боротьба холодноярського отамана з більшовиками у 20-х роках минулого століття та цілий, поки що майже нетронутий у кіно пласт історії протистояння українського опору та радянської безжальної системи.

Також можна переглянути на megogo.net/ua/view/6813715-chorniy-voron та на sweet.tv/movie/19188-chorniy-voron

 

Крути 1918 — oll.tv/uk/films/460757-kruti-1918

Крути 1918 (Круты 1918)

Не надто відомий епізод в історії (за зрозумілих причин), який тепер набирає все більше розголосу. Битва молодих бійців українського опору УНР з чисельно перевершуючим військом більшовиків.

Також можна переглянути на megogo.net/ua/view/4193431-kruty-1918

 

Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас” — sweet.tv/movie/18494-ilovaysk-2014-batalyon-donbas

Іловайськ. Перший трейлер

Ще одна сумна сторінка з новітньої історії. Події на Сході, коли розібрана українська армія та батальйони добровольців вимушені були стримувати російську агресію, та трагічні втрати багатьох життів.

 

Міф — sweet.tv/movie/20663-mif

Міф

Документальний фільм про українського оперного співака Василя Сліпака, який пішов добровольцем на фронт та загиинув у боях на Сході України під час російської окупації Донбасу.

Також можна переглянути на megogo.net/ua/view/4217991-mif

 

Земля блакитна, ніби апельсин — oll.tv/uk/premium/657874-zemlya-blakitna-nibi-apelsin

превью

Документальний фільм Ірини Цілик, прем’єра якого відбулась на найбільшому незалежному кінофестивалі світу Санденсі, де він і отримав нагороду за найкращу режисуру. Історія багатодітної родини на Донбасі, яка вже шість років живе у зоні бойових дій, не дивлячись на усі жахи війни.

 

Пофарбоване пташеня — oll.tv/uk/premium/659892-pofarbovane-ptashenya

Nabarvené ptáče

Спільна ко-продукція України, Чехії та Словаччини, екранізація роману Єжи Косинського. Хлопчика намагаються врятувати від масового знищення євреїв та відправляють до родичів у село десь у Східній Європі. Проте, тітка хлопчика помирає, і тепер він сам на сам з жорстоким незнайомим світом. Дуже важке до перегляду, але надцікаве кіно.

 

Додому — oll.tv/uk/films/494208-dodomu

превью

Режисерський дебют Нарімана Алієва. Історія про батька і сина, кримських татар, що мешкають у Києві. Старший син гине на війні на Донбасі, і батько вирішує доставити тіло до Криму, щоб поховання відбулося згідно традицій його батьківщини.

 

Черкаси — oll.tv/uk/films/570046-cherkassy

За реальними подіями 2014 року. Російські війська окупують Крим, український флот оточено. Тральщик Черкаси заблоковано у Донузлаві, інші кораблі здаються у полон, але екіпаж Черкас вирішує тримати оборону.

Також можна переглянути на megogo.net/ua/view/4674745-cherkasi

 

ЮКІ — oll.tv/uk/premium/653450-uke

фільм «ЮКІ»

Документальний фільм про українців у Канаді – хокеїстів, які виборювали місце під сонцем у НХЛ. Деякі з них стали світовими легендами спорту.

 

Віддана — megogo.net/ua/view/4674995-viddana

Екранізація роману Софії Андрухович. XIX століття, місто Станіслав у складі Австро-Угорщини. Дві молоді жінки живуть поруч, одна – служниця, інша – пані. Але ким вони є одна одній насправді?

Також можна переглянути на oll.tv/uk/films/508124-viddana

 

Хайтарма — oll.tv/uk/films/657884-khaytarma

Хайтарма

Фільм про трагедію кримських татар – депортацію 1944 року. Режисер та виконавець головної ролі – Ахтем Сеїтаблаєв.

 

Донбас — oll.tv/uk/films/500588-donbass

2

Сергій Лозниця зняв сюрреалістичне кіно на базі реальних подій, що відбувалися на теріторії окупованого Донбасу та були зафіксовані у професійних репортажах, аматорських відео у інтернеті або у спогадах жителів регіону.

Також можна переглянути на sweet.tv/ru/movie/16627-donbass

 

Рівень чорного — oll.tv/uk/films/500590-uroven-chernogo

уровень черного кадр 4

Документально-ігровий фільм Валентина Васяновича про весільного фотографа Костянтина. Він досягає 50-річчя, і в його житті настає чорна смуга.

Також можна переглянути на megogo.net/ua/view/8223315-riven-chornogo

 

Якщо вам подобається те, що ми робимо, підтримайте наш проект

Читайте також:

Найкасовіші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми і серіали 2020 року

Найочікуваніші українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі