kinowar.com

Український фільм «Цензорка» номіновано на Премію Європейської кіноакадемії

Стрічка вже стала призеркою Венеційського кінофестивалю та тріумфаторкою Словацької кінопремії.

Картина «Цензорка» спільного виробництва України, Словаччини та Чехії отримала номінацію на Премію Європейської кіноакадемії в категорії European Discovery 2022 — Prix FIPRESCI.

Картина «Цензорка» спільного виробництва України, Словаччини та Чехії отримала номінацію на Премію Європейської кіноакадемії в категорії European Discovery 2022 — Prix FIPRESCI. Нагорода вручається найкращому режисеру за дебютний повнометражний ігровий фільм. Переможці будуть оголошені 10 грудня на урочистій 35-й церемонії European Film Awards у Рейк’явіку (Ісландія).

«Цензорка» — стрічка словацького режисера і сценариста Петера Керекеша. Картина розповідає історію молодої жінки Лесі, яку було засуджено до ув’язнення в одній із виправних установ Одеси. Вона щойно народила первістка і потрапила у світ, населений лише жінками: ув’язненими, медсестрами та наглядачками, жінками різного віку, дружинами та вдовами, дочками, сестрами, вагітними та жінками з дітьми. Якби не колір уніформи, іноді важко було б сказати, хто є хто.

Фільм знімали в Одесі в 2019 році. Український продюсер – Денис Іванов (кінокомпанія «Артхаус Трафік») за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Світова прем’єра стрічки «Цензорка» відбулася на Венеційському кінофестивалі, де роботу відзначили Нагородою за Найкращий сценарій (Іван Остроховський, Петер Керекеш) у конкурсній програмі «Горизонти». Після цього успішна фестивальна історія продовжилась: картина отримала призи Міжнародного кінофестивалю в Чикаґо, Каїрського міжнародного кінофестивалю, Міжнародного кінофестивалю Les Arcs у Франції, а також стала тріумфаторкою Словацької кінопремії Slnko v sieti — одержала перемогу в чотирьох номінаціях.

На великі екрани українських кінотеатрів стрічка вийде в 2023 році.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.