kinowar.com

Українським режисерам вручили премію Федеріко Фелліні

28 березня на Барійському міжнародному кінофестивалі Bif&st українським режисерам вручили премію Федеріко Фелліні. Нагороду приймала українська режисерка Дар’я Онищенко, як представниця кіноспільноти України. Вручення призу особисто узгодили спадкоємці видатного італійського кінорежисера.

премія Федерико Фелліні для українських режисеров отримала режисерка Дар'я Оніщенко

 “Цей приз для всієї нашої кіноспільноти: для всіх, хто всі ці роки нашої Незалежності створював і створює українське кіно! Цей приз для кожного члена знімальної групи. Зараз ми всі разом боримось за нашу свободу і за нашу країну! Цим призом нагороджувались дуже відомі зірки кіно, серед них і мій улюблений режисер Бернардо Бертолуччі. Я пишаюсь своїми друзями-кіношниками: і тими, хто на лінії фронту, і тими, хто в тилу. Ми єдині у нашій спільній боротьбі з російською армією і з путінським режимом, ми єдині у наших мріях, у нашій уяві про незалежну і демократичну країну! Слава Україні, любі мої кінематографісти! Пишаюсь вами безмежно! Разом до перемоги!” – наголосила Дар’я Онищенко.

Зі сцени режисера закликала Італію до введення більш жорстоких санкцій та повного ембарго на усі російські продукти.

премія Федерико Фелліні для українських режисеров отримала режисерка Дар'я Оніщенко

Також цього дня Дар’я Онищенко представила на фестивалі свій фільм “Забуті”. Це драма спільного виробництва України й Швейцарії про вчительку української мови, яка живе в окупованому Луганську.

Світова прем’єра стрічки відбулась у 2019 році на 35-му Варшавському кінофестивалі в межах конкурсної програми “1-2”, де фільм отримав Спеціальну згадку журі. Українська прем’єра фільму відбулась у 2020 році на 49-му Київському міжнародному кінофестивалі “Молодість”.

Читайте також:

12 надихаючих українських фільмів, щоб відволіктись від постійної напруги часу війни

Найкращі фільми України за 30 років Незалежності

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі