kinowar.com

Українського звукорежисера номіновано на премію «Еммі»

Технічний директор студії LeDoyen Олег Кульчицький отримав номінацію на премію «Еммі» за документальні фільми та новинні репортажі (News & Documentary Emmy Awards) у категорії «Найкращий звук» за роботу над фільмом «Плач із Сирії» (Cries from Syria). Список претендентів на цьогорічну премію оголосила Національна академія телевізійних наук США на офіційному сайті.

Олег Кульчицький

«Плач із Сирії» – документальна стрічка про 5-річний збройний конфлікт на Близькому сході очима сирійських активістів та мирного населення. Фільм був знятий ізраїльським режисером Євгеном Афінеєвським у 2017 році та випущений каналом HBO. Окрім нагороди за «Найкращий звук» фільм змагається за Новинну та документальну премію «Еммі» ще в трьох категоріях.

Це не перша престижна номінація Олега Кульчицького. У 2016 році звукорежисер разом з командою стрічки «Зима у вогні» про події Революції гідності претендував на нагороду Golden Reel Awards за «Найкращий монтаж звуку в документальному фільмі». Пізніше фільм було номіновано на премію «Оскар».

«Еммі» — американська телевізійна премія, що вважається аналогом Оскару у сфері телебачення. Нагороди представляють різні сектори індустрії, Новинна та документальна премія «Еммі»  (News&Documentary Emmy Awards) з 1980 року вручається Американською національною телевізійною академією для відзначення найкращих журналістських матеріалів та документальних фільмів. Цьогорічна церемонія вручення нагород відбудеться 1 жовтня у Нью-Йорку.

Le Doyen Studio — українська студія пост-продакшену та дубляжу, що розпочала свою діяльність у 2008 році. З 2009 року перша та єдина в Україні студія,  сертифікована компанією Dolby як студія категорії Dolby Premier. Поряд зі зведенням звуку для кінофільмів у форматі Dolby Digital, Le Doyen також виконує інші види звукових робіт: тонування, дубляж, зведення музики, саунд дизайн кіно- і відеофільмів.

Коментарі