kinowar.com

Фільм «Донбас» Сергія Лозниці покажуть на Міжнародному кінофестивалі в Торонто

Драму «Донбас» Сергія Лозниці покажуть у рамках секції Contemporary World Cinema Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

Донбас фільм

Світова прем’єра фільму відбулася у рамках програми «Особливий погляд» Каннського міжнародного кінофестивалю. Стрічка Лозниці, що стала фільмом-відкриття секції, також удостоїлася премії за найкращу режисуру. За останні місяці фільм був показаний у рамках міжнародних кінофестивалів у Карлових Варах, Мюнхені, Мельбурні та Єрусалимі. Українська прем’єра «Донбасу» відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі. Фільм створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка стала одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно України.

11-го вересня Сергій Лозниця стане одним зі спікерів дискусії, яка буде присвячена Олегу Сенцову і закриє серію заходів секції TIFF Doc. Лозниця неодноразово виступав із закликом звільнити режисера. Так, у своїй промові, зачитаній під час вручення нагороди у Каннах, режисер «заявив про свою солідарність з Олегом Сенцовим, з усіма режисерами у різних частинах світу, які борються за свободу, за честь і, у підсумку, за людяність».

З 6-го вересня в рамках кінофестивалю в Торонто працюватиме український стенд, який представить Україну як перспективний напрямок для виробництва кіно: розповість про нововведення у законодавстві, познайомить із можливостями виробництва і різноманітністю локацій. Учасників кіноринку чекає серія заходів – серед них діловий сніданок для українських та закордонних продюсерів «Ukraine is your destination», організований Фондом Ігоря Янковського спільно з Державним агентством України з питань кіно, що спрямований на налагодження партнерства з канадськими продюсерами.

«Донбас» Сергія Лозниці відкрив програму «Особливий погляд» Каннського фестивалю

Українська кіноіндустрія буде презентована на кіноринку Торонто вже вдруге.

Міжнародний кінофестиваль у Торонто – найголовніший кінофорум Північної Америки, у рамках якого проводиться кіноринок, що з кожним роком привертає все більше країн і торгових агентів, які займаються купівлею прав на представлені кінокартини. Цього року TIFF пройде з 6 по 16 вересня.

Коментарі