kinowar.com

Українцям варто подивиться «Щедрик», бо це наша історія, і ми повинні її знати – Яна Корольова, акторка фільму

Історична драма «Щедрик» була знята в копродукції Польщі та України. Вона розповідає про історію єднання культур трьох родин: українців, поляків та євреїв. Об’єднуючись перед обличчям зла та жорстокості, вони намагаються вижити, не полишаючи надій на мирне та спокійне майбуття. Українська мелодія «Щедрик» стає символом добра та світла для героїв стрічки.

З 5 січня історична драма «Щедрик» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко вийшла у широкий прокат. Ми поговорили з однією з виконавиць головних ролей у фільмі, Яною Корольовою, про досвід роботи з інтернаціональною командою, першу велику роль та зв’язок з історією країни і власної родини.

Яна Корольова українська акторка

Якими були ваші перші емоції після прочитання сценарію? Чи є моменти в цій історії, які вас вразили?

Мені дуже сподобався сценарій, він неймовірний. Звичайно, я плакала. Мій найулюбленіший момент — коли дівчата зустрілись після довгої розлуки .

В одному зі своїх інтерв’ю режисерка фільму, Олеся Моргунець-Ісаєнко, поділилася, що на кастингу провела вам справжнє випробування: довелося співати та грати на фортепіано. Розкажіть, будь ласка, про це детальніше.

Мені написали, що я маю записати відео, де я граю на фортепіано. Я займалася в музичній школі багато років, але досить довго не практикувала свої вміння. Та і вдома не було фортепіано, тож мені довелося їхати до мами і швиденько згадувати все. Врешті я таки записала відео, відправила, разом із ним також відправляла відео з концертів, де я співаю. Коли я приїхала вже на живі проби, то я також співала, проте була настільки налякана, що навіть не пам’ятаю що саме… щось там з вистави якоїсь, таким трохи оперним голосом. Це було ще те випробування, але воно того варте.

Розкажіть, чим ви надихалися під час підготовки до ролі? Що вам допомогло зрозуміти свою героїню?

Під час підготовки я згадувала розповіді своєї бабусі про війну, бо вона була дитиною війни. Також я дивилась багато документальних, художніх фільмів про війну. Читала матеріали, щоб більше зрозуміти свою героїню.

Чи є щось схоже між вами та Софією: у характері, думках, прагненнях? Чи є щось, чого б ви хотіли в неї навчитися?

Так, думаю, ми схожі. Як і моя героїня, я готова на все заради своїх близьких! Мені б хотілось навчитись у своєї героїні попри всі незгоди і важкі життєві випробування зберегти стільки ж любові в своєму серці.

Яна Корольова українська акторка

Розкажіть про досвід співпраці в інтернаціональній команді. З вами на майданчику працювали німці та поляки. Як знаходили з ними спільну мову?

Це дуже цікавий досвід, адже з нами працювали актори з Польщі та Німеччини! Було дуже приємно познайомитись і співпрацювати. Польську мову було легко зрозуміти, бо в ній дуже багато слів, які схожі на українські. З акторами, які приїхали з Німеччини, трохи інша історія. Це була справжня сімейна пара. І Яна, яка зіграла німкеню, народилась в Україні і вільно спілкувалася з нами українською, допомагала мені з вимовою, бо я мала декілька сцен, де потрібно було говорити німецькою.

Поділіться, що далося вам найскладніше в цьому проєкті. Як врешті вдалося все зробити за задумом?

Для мене було все складно, бо я трохи нервувала. Це моя перша велика роль, і я дуже переймалася, щоб усе вийшло. У нас була чудова команда , яка допомагала, і, звісно, Олеся, яка направляла мене, надихала і дуже делікатно працювала з усіма акторами.

Назвіть ТОП-3/5/7 причин подивитися «Щедрика»

Українцям варто подивиться «Щедрик», бо це наша історія, і ми повинні її знати. Це історія, яка зараз здатна відгукнутися в серцях кожного українця, бо війна, на жаль, стала нашою реальністю. І це історія про незламних українців, які пронесли цю незламність крізь роки і демонструють її сьогодні усьому світу.

Читайте також:

Рецензія на фільм “Щедрик”

Інтервю з режисеркою фільму Олесею Моргунець-Ісаєнко

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі