kinowar.com

У Києві вперше відбудеться кінофестиваль «Вікенд у Парижі»

Коханці, секретні агенти, кухарі та зомбі: у Києві вперше відбудеться кінофестиваль «Вікенд у Парижі»

Гедлайнер — фільм-відкриття цьогорічного Каннського фестивалю, комедійний горор від режисера славнозвісного «Артиста».

Вікенд у Парижі

З 15 до 18 грудня в київському кінотеатрі «Жовтень» відбудеться фестиваль «Вікенд у Парижі», який поєднує в собі новинки та класику кінематографа Франції. Під час події біля кінотеатру діятиме святковий фудкорт із французькими смаколиками від сім’ї ресторанів Très FRANÇAIS.

Подію проводять Французький Інститут в Україні та кінокомпанія «Артхаус Трафік». Ексклюзивний партнер кіно та інновацій UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Фестиваль відкриє комедійний фільм жахів «Кінцевий монтаж» від лауреата премії «Оскар» Мішеля Азанавічуса («Артист»). Картина розповідає про зйомки горору, які обертаються справжнім зомбі-апокаліпсисом. Цього року стрічкою відкривався фестиваль у Каннах. Початковою назвою фільму була Z (Comme Z), однак її змінили у знак солідарності з українцями, адже символ Z асоціюється з російськими військами.

Кінцевий монтаж

Ще одна родзинка фестивалю — картина «Щоденник швидкоплинного роману» Еммануеля Муре з офіційної програми Каннського фестивалю. Це стрічка про двох коханців, стосунки яких починалися суто як тілесні, але переросли в дещо більше.

Щоденник швидкоплинного роману

Також буде показана комедія «Загін кулінарів» Луї-Жульєна Петі — історія дівчини, яка поєднує роботу су-шефинею з підробітком у притулку для мігрантів і мріє про власний ресторан. На Міжнародному комедійному кінофестивалі Alpe d’Huez  стрічку відзначили Нагородою за Найкращу жіночу роль.

Загін кулінарів

Чекає на глядачів і кінокласика — комедія «Неперевершений» із Жаном-Полем Бельмондо в головній ролі. Картину зняв у 1973 році режисер Філіпп де Брока («Людина з Ріо», «Невиправний»). У центрі фільму — автор романів про секретного агента, а сюжет паралельно розгортається у двох площинах — реальному житті та його книгах.

Неперевершений

Усі фільми фестивалю «Вікенд у Парижі» демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. Продаж квитків незабаром розпочнеться на сайті кінотеатру.

Медіапартнери: телеканал «Київ»Mind.uaMarie ClaireНаш КиївMoviegramFrance 24

Читайте також:

Найкращі французькі комедії

Найкращі французькі стрічки

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі