kinowar.com

У Києві відбулася урочиста прем’єра фільму «Погані дороги» Наталки Ворожбит

19 травня у столичному кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ Гулівер) відбувся допрем’єрний показ фільму-призера Венеційського кінофестивалю – «Погані дороги» режисерки Наталки Ворожбит, авторки серіалу «Спіймати Кайдаша» та фільму «Кіборги».

Показ представила творча група стрічки: режисерка та сценаристка Наталка Ворожбит, продюсер Дмитро Мінзянов, режисер монтажу Олександр Чорний, кастинг-директорка Ольга Клименко, художники по костюмах Андрій Яремій та Наталія Стєпанєєва, художниця з гриму Ельвіра Мамедова, актори та акторки – Марина Клімова, Юрій Кулініч, Анна Жураківська, Анастасія Паршина, Володимир Гурін, Андрій Лелюх, Андрій Шараскін.

актори фільму Марина Клімова та Юрій Кулініч

актори фільму Марина Клімова та Юрій Кулініч

Гостями прем’єрного показу стали: Олег Сєнцов, Роб Фельдман, Сергій Созановський, Богдан Осадчук, Оля та Лев Шурови, Стасік (Анастасія Шевченко), Тоня Ноябрьова, Єгор Олесов, В’ячеслав Довженко, Ірина Цілик, Катерина Молчанова, Дмитро Суханов, Вячеслав Соломка, Юлія МакГаффі, Лера Чачибая; актори та акторки серіалу «Спіймати Кайдаша» – Тарас Цимбалюк, Роман Ясіновський, Віктор Жданов, Ірина Мак, Дарина Федіна; актори та акторки Театру драма та комедії на лівому березі Дніпра – Дмитро Соловйов, Катерина Качан, Ксюша Жданова, Анастасія Пустовіт та інші. Спонсор прем’єрного показу – ТМ KOBLEVO.

Роман Ясіновський, Ірина Мак, Наталка Ворожбит, Дарина Федіна, Тарас Цимбалюк

Роман Ясіновський, Ірина Мак, Наталка Ворожбит, Дарина Федіна, Тарас Цимбалюк

Олег Сєнцов

Олег Сєнцов

В'ячеслав Довженко, Наталка Ворожбит

В’ячеслав Довженко, Наталка Ворожбит

«Погані дороги» – повнометражний дебют драматургині та сценаристки Наталки Ворожбит, екранізація її хітової однойменної п’єси, яку ставили у Лондоні та Києві. Стрічка складається з п’яти окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування. П’ять розбитих доріг – п’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних.

Світова прем’єра драми відбулася у програмі «Тиждень критики» Венеційського кінофестивалю у 2020 році, де вона була відзначена другою за престижністю нагородою – премією Circolo del Cinema di Verona як «найбільш інноваційна стрічка в конкурсі». В Україні Наталка Ворожбит визнана авторкою найкращого повнометражного дебюту – режисерка здобула Національну премію кінокритиків «Кіноколо» у категорії «Відкриття року». А актори Юрій Кулініч та Оксана Черкашина визнані найкращими у відповідних акторських категоріях Премії. Також стрічка отримала п’ятнадцять номінацій на кінопремію «Золота Дзиґа», церемонія нагородження відбудеться у червні.

Продюсерами фільму виступили Юрій Мінзянов та Дмитро Мінзянов. Виробництво здійснив кінопродакшн «Kristi Films» за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Дистриб’ютор стрічки — кінокомпанія «Артхаус Трафік». Промокампанія фільму здійснюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

У широкий український прокат фільм вийде 20 травня. У київських кінотеатрах відбудеться серія спеціальних показів за участі творчої групи з Q&A після:__ 20 травня у кінотеатрі «Планета Кіно» (ТРЦ Блокбастер); 21 травня у «Мультиплексі» (ТРЦ Комод), 22 травня у кінотеатрі «Miromax» (ТРЦ Aladdin) та спеціальний безкоштовний показ для ветеранів АТО та їх сімей у кінотеатрі «Київська Русь», 23 травня у «Жовтні», 26 травня у KINO42, а 27 травня у кінотеатрі «Ліра». Детальна інформація та квитки – на сайтах кінотеатрів, реєстрація на безкоштовний показ для ветеранів – за посиланням.

Фільм вийде в прокат у форматі зі звукоописом для незрячих людей та розгорнутими субтитрами для нечуючих людей. Глядачі з порушенням зору або слуху зможуть переглянути фільм у всіх кінотеатрах країни, завантаживши мобільний застосунок Earcatch або Subcatch на свій телефон. Доступні формати фільму створені за підтримки програми «Дім Європи» Європейського Союзу.

Погані дороги прем'єра

Погані дороги / Bad roads / Плохие дороги

драма
Україна, 2020 / 124 хв.

Режисерка: Наталка Ворожбит
У ролях: Юрій Кулініч, Оксана Черкашина, Зоя Барановська, Марина Клімова, Анна Жураківська, Ігор Колтовський, Марина Клімова, Юлія Матросова, Анастасія Паршина, Катерина Жданович, Андрій Лелюх, Володимир Гурін, Дмитро Орлов, Оксана Вороніна, Сергій Соловйов

Продюсери: Юрій Мінзянов, Дмитро Мінзянов
Виробництво: Kristi Films
За підтримки: Український культурний фонд
Дистриб’ютор: Артхаус Трафік
Промокампанія фільму здійснюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно

Коментарі