kinowar.com

У Києві з аншлагом пройшла прем’єра фільму Надії Парфан

У кінотеатрі «Жовтень» відбулася столична прем’єра документальної трагікомедії «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго». Показ відвідало понад 400 глядачів, усі місця у залі були розкуплені. Перед фільмом виступив хор Київського метрополітену «Червона калина», виконавши славнозвісний «Гімн метро».

Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго

Стрічку представили учасники творчої команди: режисерка Надія Парфан, продюсер Ілля Гладштейн, оператор Дмитро Бурко, режисер монтажу Микола Базаркін, звукорежисер Андрій Борисенко та головний герой фільму Іван Гаврилишин. «Мушу попередити, що цей фільм зробить вам боляче, — сказала режисерка. — Він смішний, комедійний, але і трагічний також. Будьте до цього готові». Після показу зал аплодував стоячи.

Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго

Також відбулася сесія питань-відповідей між глядачами та командою. Іван Гаврилишин, керівник профспілкового хору «Чорнобривці», на питання чи сподобався йому фільм відповів: «Звісно сподобався. Але важливіше, що він сподобався вам, глядачам». Продюсер Ілля Гладштейн зауважив: «Нашу стрічку придбав великий японський телеканал NHK, чия аудиторія складає понад 50 мільйонів сімей. З точки зору охоплення аудиторії, «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» на сьогодні є одним з найуспішніших українських документальних фільмів».

Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго

17 жовтня стрічка вийшла в український прокат: глядачі вже зараз можуть побачити її у кінотеатрах Києва, Івано-Франківська та Львова. 24 жовтня стартує прокат у Тернополі, а 28 жовтня — у Харкові. «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, за сприяння телеканалу Current Time та Львівської кінокомісії.

Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго

Авторка фото: Наталка Дяченко

Коментарі