kinowar.com

«Форсаж 9: Нестримна сага»: нове коло американських гірок

 11.06.2021  Новини, Рецензія

Рецензія на фільм «Форсаж 9: Нестримна сага»

На екрани вийшов «Форсаж 9: Нестримна сага» – дев’ятий номерний фільм мегауспішної франшизи, якій цього року виповнилося рівно 20 років. У вітчизняному прокаті вже відмовились від загравань з назвами на кшталт подвійного чи потрійного форсажів, а от в США каламбури продовжуються. Якщо минула частина 2017 року випуску носила назву The Fate of the Furious, то новий фільм коротко назвали F9, неначе фанати самі зрозуміють, що на них чекає той самий The Fast and the Furious. На кшталт франшизи про Бонда, де незалежно від назви всі знають 007.

За сюжетом Домінік Торетто (Він Дізель) живе тихим фермерським життям з Летті (Мішель Родріґес) та сином Браяном. Проте минуле водія-супергероя не відпускає його, адже на сцені знову з’являється небезпечний супротивник – ексцентричний син неназваного диктатора Отто (Туе Ерстед Расмуссен), який прагне поставити світ на коліна. В цьому йому допомагає вже знайома нам кібертерористка Сайфер (Шарліз Терон) та загадковий шпигун Джейкоб (Джон Сіна).

Форсаж 9 2021

Щоправда, Сайфер це робить не по своїй волі, бо замкнена у клітку. А Джейкоб – чи то найманець, чи то співорганізатор всієї справи. До того ж він виявляється давно зниклим братом Торетто, тому сімейні чвари теж відкидати не варто.

Джон Сіна Шарліз Терон

Ганяються усі за новітнім приладом під кодовою назвою «Арес». Ця штука здатна зламувати та перепрограмовувати будь-яку електроніку, якщо ван працює з нулями та одиницями. Так автори хочуть показати, що вони на передовій технічного прогресу і проблематика актуальна.
Щоправда вчергове дивитися, як злодій виводить на орбіту супутник, щоб підкорити світ – таке собі нововведення. Одразу пригадуються супутники з «Помри, але не зараз» (2002), а то й «Діаманти назавжди» (1971).

Форсаж 9 нестримна сага

Ще одна технологічна новинка – здоровенні магніти, котрі спочатку використовує антагоніст, а потім на озброєння беруть члени банди Торетто. Уявіть собі автомобілі, що одним натиском кнопки можуть примагнітити до себе все навкруги, або навпаки – відштовхнути. Виглядає дуже прикольно і фінальна погоня побудована на цьому трюку. Щоправда, цей трюк теж не новий, подібний епізод був у «Шестеро поза законом», знятому Майклом Беєм для Netflix.

Він Дізель Мішель Родрігес

А от чого точно нам бачити не доводилось, так це Pontiac Fiero, під’єднаний до ракети, який запускають на орбіту. А його водії-пілоти вдягають олдскульні костюми аквалангістів, замотані клейкою стрічкою.

Одним словом, фільм «Форсаж 9: Нестримна сага» вийшов цілком гідним продовженням серії, що дарує нам несамовиті перегони та нереальні трюки. Проте для отримання насолоди від перегляду, конче потрібне вміння відключити раціональне мислення, забути закони фізики та не намагатися слідкувати за сюжетом.

Форсаж 9 Нестримна сага 2021

Цей фільм, як американські гірки – розрахований на фан та адреналін, якщо не замислюватися над безглуздістю їзди по колу й передбачуваності кожного повороту попереду. Тому спробуйте просто насолоджуватися крутими тачками, міцними хлопцями й дівчатами, красивими локаціями Токіо, Единбургу, Тбілісі, Латинської Америки, запальним саундтреком та неперевершеною Шарліз Терон.

Шарліз Терон Форсаж 9 Нестримна сага

Дмитро Сидоренко

Читайте також:

Найочікуваніші фільми 2021 року

Найкращі фільми 2020 року

Найкращі серіали 2020 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі